ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

«Δεν έχει βρεθεί ποτέ κινητό στην κατοχή του Κασιδιάρη», διευκρινίζει η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Τι υποστηρίζει η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον Ηλία Κασιδιάρη

«Δεν έχει βρεθεί ποτέ κινητό στην κατοχή του Κασιδιάρη», διευκρινίζει η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε -μετά τα δημοσιεύματα για διαδικτυακές αναρτήσεις περί κατοχής τηλεφώνου από την Ηλία Κασιδιάρη- τονίζει ότι ποτέ δεν έχει βρεθεί στη κατοχή του κινητό τηλέφωνο. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών, το αρμόδιο πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου 2023.

Σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο κρατείται, δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου, αναφέρει η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως εξηγείται, ο κρατούμενος, όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους.

«Τα αρμόδια όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών. Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας», υπογραμμίζεται.

Όπως άλλωστε είχε πει και το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης o γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου «ο κρατούμενος δεν έχει κανένα κινητό τηλέφωνο ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο για να επικοινωνεί. Έχει πρόσβαση μόνο σε σταθερό τηλέφωνο της φυλακής τις ώρες που επιτρέπεται (όπως όλοι οι κρατούμενοι) προκειμένου να επικοινωνεί μόνο με τους δικηγόρους και τους συγγενείς του».

Στο ερώτημα τι απέγινε όταν είχε ανακύψει παρόμοιο θέμα με τον ίδιο κρατούμενο των φυλακών Δομοκού τον Οκτώβριο του 2021, όταν μάλιστα διατάχθηκε έρευνα από την προκάτοχό του Σοφία Νικολάου, ο κύριος Παπαθανασίου απάντησε ότι «δεν επιβλήθηκε καμία κύρωση στον κρατούμενο» ενώ πρόσθεσε πως για το θέμα συνεκλήθη να συνεδριάσει το Πειθαρχικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού όπου κρατείται ο Ηλίας Κασιδιάρης την Μεγάλη Τετάρτη ωστόσο αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες λόγω του ότι ο συνήγορος του κρατούμενου δεν μπορούσε να παραστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.