Οι ξένες πρεσβείες προβλέπουν: 5-8 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Στο όριο για Ευρωβουλή ο Κ.Βελόπουλος

Οι ξένες πρεσβείες προβλέπουν: 5-8 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Στο όριο για Ευρωβουλή ο Κ.Βελόπουλος

Στα χέρια των δημοσκόπων και των κομμάτων βρίσκονται ήδη τα στοιχεία από τα πρώτα Exit Polls αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα.

Σύμφωνα με ξένες πρεσβείες, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ 5-8 μονάδες δίνοντας περίπου 32/34 και 25/27 αντίστοιχα. Τέλος στο όριο για Ευρωβουλή είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με υψηλή πιθανότητα εισόδου του και η τρίτη θέση παίζεται μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μεγάλη συμμετοχή σε δύο βασικά κύματα, ένα νωρίς το πρωί κι ένα στις 13:00.

Τόσο στο επιτελείο του πρωθυπουργού όσο και στης αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει πυρετός αναλύσεων για τα ποσοστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων στοιχείων ενώ το δεύτερο κύμα των στοιχείων από τα Exit Polls θα έρθει περίπου στις 16:30 το μεσημέρι.

Εκεί θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εύρος της διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα γίνει η πρώτη αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που συνηθίζεται στο κόμμα, σε κάθε εκλογές.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο σπίτι του και αργότερα θα επιστρέψει στην Κουμουνδούρου προκειμένου να παρακολουθήσει με τους συνεργάτες του τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός άσκησε στις 10 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη Κυψέλη, στο 172ο δημοτικό σχολείων Αθηνών.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ημέρα Δημοκρατίας», προσθέτοντας:

«Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους, τις περιφέρειες και τους εκπροσώπους που θα στείλουν στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι όμως και ώρα και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Είναι ώρα και μέρα ευθύνης να επικυρώσει, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα μην αφήσει καμία χαραμάδα καμία κερκόπορτα σε κανένα την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανένα είτε εντός είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου».

Τα τελικά Exit Polls

Τα τελικά αποτελέσματα του exit poll για τις ευρωεκλογές 2019 θα ανακοινωθούν στις 19.00, την ώρα δηλαδή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Οι πέντε ιδιωτικοί τηλεοπτικοί θα παρουσιάσουν με ένα κοινό exit poll, τα πρώτα «μηνύματα» της κάλπης, αμέσως μετά το κλείσιμό της, στις 7 το απόγευμα, βασισμένη σε όσα έχουν απαντήσει όσοι ψηφοφόροι συμμετέχουν στην έρευνα.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ, δεν θα παρουσιάσει exit poll, αλλά μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον φιλοξενούμενο εκλογικό αναλυτή, Ηλία Νικολακόπουλο.

Αναλυτικά, κοινό exit poll για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2019, θα παρουσιάσουν τα κανάλια το βράδυ της Κυριακής, στις 19:00 οπότε και κλείνουν οι κάλπες.

Το exit poll για τις εκλογές αναμένεται να παρουσιάσουν ΑΝΤ1, Alpha, Open, One Channel, Star και ΣΚΑΪ.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διαμορφώσει, εξάλλου, το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν ειδικές εκπομπές για τις εκλογές.

Ο ΑΝΤ1 θα συμμετάσχει στο exit poll με την εταιρεία Marc και ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Γεράκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία.

Ο Alpha συνεργάζεται με τη Metron Analysis και τα αποτελέσματα του exit poll θα ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στράτος Φαναράς.

Το Open θα μεταδώσει το exit poll με τον διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστα Παναγόπουλο.

Το Star συνεργάζεται με την MRB και τον Δημήτρη Μαύρο.

Όσο για τον ΣΚΑΪ, παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταδώσει «μεγάλη δημοσκόπηση», εντούτοις τελικώς θα συμμετάσχει στο κοινό exit poll, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του σταθμού. Το αποτέλεσμα θα μεταδώσει ο Γιώργος Αράπογλου από την PulseRC.

Το One Channel παρότι προς το παρόν μεταδίδει πρόγραμμα μόνο μέσω διαδικτύου και από τις ιδιωτικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, αναμένεται να συμμετάσχει στο exit poll.

Τέλος, η ΕΡΤ σε συνεργασία με την Κάπα Research θα μεταδώσει πρόθεση ψήφου των πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 15 Μαΐου, στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης θα βρίσκεται «ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος» ο οποίος, όπως σημειώνεται, «δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τα στοιχεία-«κλειδιά» της ψήφου στις ευρωεκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.