ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αποτέλεσμα-έκπληξη σε δημοσκόπηση: Πλέον οι περισσότεροι Έλληνες αναμένουν πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία!

Αποτέλεσμα-έκπληξη σε δημοσκόπηση: Πλέον οι περισσότεροι Έλληνες αναμένουν πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία!

Ψυχολογικά προετοιμασμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία , όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του καναλιού Star, καθώς το το 54,9% των ερωτηθέντων θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Παράλληλα, το 42,6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό αν και όχι πλειοψηφικό, καθώς είναι σαφές ότι η ελληνική κοινωνία αγνοεί τι σημαίνει «Χάγη» για την Ελλάδα.

Το πλέον θετικό είναι ότι οι περισσότεροι Ελληνες περιμένουν ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία και αυτό είναι θετικό, αφού η «ψυχολογική προετοιμασία» είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην έκβαση της σύγκρουσης.

Είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των Ελλήνων περιμένει «να μιλήσουν τα όπλα» στα ελληνοτουρκικά.

Μειοψηφία θέλει πλέον τον απ’ευθείας διάλογο (28,8%) που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις» και προτιμά την ένοπλη σύγκρουση, χωρίς καμία διαπραγμάτευση!

Eντυπωσιακό στοιχείο σε μία δημοσκόπηση που η ΝΔ καταγράφει διαφορά 13 μονάδων, η αρνητική γνώμη των πολιτών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το 29,8% κρίνει αρνητικά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ενώ το μόνο 28,5% θετικά.

Και ένα άλλο αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους κυβερνώντες:

Οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας σύμφωνα με την δημοσκόπηση είναι οι εξής:

– Φόβος: 40%

– Ελπίδα 38,7%

– Ντροπή: 31,6%

– Οργή: 30,5%

– Περηφάνια 13,6%

– Σιγουριά 11,9%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάποιοι ελπίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φοβάται, , ντρέπεται και είναι οργισμένη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.