ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αλέξης Τσίπρας: «Οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά»

«Καταφέραμε να έχουμε 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία»

Αλέξης Τσίπρας: «Οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά»

Απατώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στο αποψινό ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τους συνταξιούχους απάντησε: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έδωσε μία σκληρή μάχη με τους δανειστές όταν ήταν στην κυβέρνηση. Είναι μία πολύ πρόσφατη ιστορία, μην κάνουμε ότι την ξεχνάμε. Το κόμμα μας έκανε ό,τι μπορούσε για να τιμήσει την λαϊκή εντολή που πήρε και έφερε μία συμφωνία, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό.

Διότι παρέλαβε άδεια ταμεία, την χώρα χρεοκοπημένη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και αυτή τη συμφωνία την φέραμε στην κρίση του ελληνικού λαού, κάναμε εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2019 και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν.

Καταφέραμε να έχουμε 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, να φέρουμε την 13η σύνταξη, κάθε Δεκέμβριο να δίνουμε από τα πλεονάσματα ό,τι περίσσευε. Από το πλεόνασμα επαναλαμβάνω, όχι από τα δανεικά. Και ο κύριος Μητσοτάκης, εκεί που φέραμε εμείς την 13η σύνταξη, την κατήργησε. Και σήμερα δεν δίνει ούτε τα αναδρομικά που αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο ντιμπέιτ.

Και πρόσθεσε: Σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που δεν ήταν το δικό μας πρόγραμμα, είχαμε τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, είχαμε απέναντι μας τον Σόιμπλε εκείνη την εποχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιστεύω όμως ότι υπήρξε η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και κατανόηση στην προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Δε νομίζω ότι ισχύει το ίδιο σήμερα. Και θέλω, ειδικά επειδή μιλάτε για τους συνταξιούχους, να επαναλάβω ότι 7 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα δόθηκαν στους συνταξιούχους αυτή την τετραετία (4,5 δισ. από τη 13η σύνταξη που κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης και 2,5 δισ. από τα αναδρομικά). Ε, αυτά τώρα θα τα πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.