ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης – Στο 67% το ποσοστό συμμετοχής

Από τους 85 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 57

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης – Στο 67% το ποσοστό συμμετοχής

H γεωγραφική εγγύτητα φαίνεται να βοήθησε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι προτίμησαν να επισκεφτούν την Ελλάδα για να ψηφίσουν στις φετινές εκλογές.

Ήταν μία ιστορική στιγμή γιατί για πρώτη φορά, στήθηκαν κάλπες ελληνικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Από τους 85 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 57, ποσοστό συμμετοχής 67%. Και παρά τον «πυρετό» των εκλογών στην Τουρκία, ο Τύπος στη γειτονική χώρα ασχολήθηκε με τις εκλογές στην Ελλάδα.

Υπάρχουν αναφορές στον τουρκικό Τύπο για το ποιο είναι το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα, τι έλεγαν τις προηγούμενες μέρες οι δημοσκοπήσεις, αν από την πρώτη Κυριακή θα προκύψει κυβέρνηση και αν θα χρειαστεί σε μερικές εβδομάδες νέα εκλογική αναμέτρηση. Όλα αυτά περιγράφονται στα τουρκικά μέσα αλλά όχι στα πρωτοσέλιδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως σε μία εβδομάδα, την Κυριακή 28/5, είναι ο β’ γύρος για τις τουρκικές εκλογές. Το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογολου επικέντρωσε την προσοχή του στους πρόσφυγες από τη Συρία, λέγοντας ότι θα τους διώξει από την Τουρκία. Σαφώς υπάρχει μία αύξηση στην εθνικιστική ρητορική της αντιπολίτευσης, γιατί τα εθνικιστικά κόμματα ήταν ρυθμιστικός παράγοντας στις εκλογές, αφού πήραν το 25% των ψήφων, προσπαθώντας να αλιεύσει ψήφους από αυτό τον χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.