ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης: Παρέδωσε τηλεφωνικά την διερευνητική εντολή στην ΠτΔ – Δεν τη δέχεται ο Α.Τσίπρας – Πάμε σε εκλογές στις 25 Ιουνίου

Την Τρίτη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρικό Μέγαρο

Κ.Μητσοτάκης: Παρέδωσε τηλεφωνικά την διερευνητική εντολή στην ΠτΔ – Δεν τη δέχεται ο Α.Τσίπρας – Πάμε σε εκλογές στις 25 Ιουνίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε τηλεφωνικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να μεταβεί αύριο στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Α.Σακελλαροπούλου, ωστόσο, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, δεν θα την αξιοποιήσει και θα την επιστρέψει πάραυτα.

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί και επίσημα στις εκλογές στις 25 Ιουνίου, όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τηλεφώνησε νωρίτερα στους αρχηγούς των κομμάτων.

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της Κυριακής. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και Τρίτη 30 Μαΐου η διάλυσή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διενέργεια νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Είναι σαφές πως πλέον με τον αέρα του θριαμβευτή, ο Κ.Μητσοτάκης επιδιώκει να «τελειώσει» το ζήτημα των εκλογών όσο γίνεται συντομότερα, ειδικά τώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει την «γη κάτω από τα πόδια τους».

Άλλωστε αν διατηρήσει τα ίδια ποσοστά θα επιτύχει με ενισχυμένη αναλογική μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα ξεπερνάει τις 170 έδρες ακόμα κι αν μπουν άλλα κόμματα στην Βουλή.

Σημειώνεται πως με ποσοστό 40% η ΝΔ κερδίζει το ανώτατο μπόνους στις επόμενες εκλογές των 50 εδρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.