ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκλογές: Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας που «θάφτηκαν» κάτω από το «χαλί» και οι Έλληνες θα τα βρουν μπροστά τους την επόμενη μέρα

5 «φλέγοντα» ζητήματα περιμένουν την Ελλάδα στην «γωνία» και ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν τα ανέφεραν καν

Εκλογές: Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας που «θάφτηκαν» κάτω από το «χαλί» και οι Έλληνες θα τα βρουν μπροστά τους την επόμενη μέρα

Οι δεύτερες εκλογές θα λάβουν τέλος όπως και να έχει στις 25 Ιουνίου με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας να θεωρείται βέβαιη όπως και η αυτοδυναμία της (το μόνο που «παίζεται» είναι η… παντοδυναμία της).

Δεν δυσκολεύτηκε να το πετύχει αυτό καθώς σε αυτές τις εκλογές συνέβη το πρωτοφανές αντί να κριθεί η κυβέρνηση να κριθεί η αντιπολίτευση και φυσικά αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές αυτές όμως συνέβηκε κάτι άλλο εξίσου πρωτοφανές: Είναι ίσως οι πρώτες εκλογές που ενώ η χώρα αντιμετωπίζει φλέγοντα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να βρει λύση τους επόμενους μήνες, δεν δαπανήθηκε για αυτά ούτε μία κουβέντα, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με εξαίρεση την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ελληνοτουρκικά και οι λεγόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου»: ΗΠΑ και Ευρώπη πιέζουν ασφυκτικά για επίλυση των ελληνοτουρκικών, όπως να ναι και άμεσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε και πάλι την «επίθεση φιλίας» προς την Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι, η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτε ενώ η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Μάλιστα, οι Αμερικανοί θέλουν οπωσδήποτε να υπάρξει λύση αδιαφορώντας αν θα αδικηθεί η μία εκ των δύο πλευρών, δηλαδή η ελληνική.

Κι όμως, απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, εντελώς σιωπηλή ήταν και η αντιπολίτευση.

Έτσι λοιπόν στο κρισιμότερο εθνικό ζήτημα και στις δύο εκλογές όλοι πλην της «Ελληνικής Λύσης» απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά.

Αναφερόμαστε στα κόμματα τα οποία βρίσκονται εντός Βουλής. Γιατί, εκτός Βουλής έχουν αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά όπως η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

•Ακρίβεια: Η προεκλογική συζήτηση περιορίστηκε στον ΦΠΑ.  Η Ν.Δ. δεν είναι υπέρ της μείωσης και προτάσσει τα επιδόματα και τα Pass, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται κόψιμο του συγκεκριμένου φόρου, αλλά χωρίς να πείθουν ότι έχουν τρόπο να καλύψουν τις απώλειες των δημόσιων εσόδων.

Κανένα κόμμα εξουσίας δεν παρέθεσε ένα πλήρες σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, ενώ όλοι ξέρουν πως θα μεγεθυνθεί.

Την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο πως η Κομισιόν θα ζητήσει να σταματήσει η παροχή επιδομάτων και γενικότερα η οποιαδήποτε αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δυστυχίας των πολιτών καθώς το «πάρτι» τυπώματος χρήματος από το πουθενά έχει τελειώσει.

•Δημογραφικό:  Η Ν.Δ. ισχυρίζεται πως θα λύσει το Δημογραφικό επειδή θα αυξήσει το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά και επειδή θα δώσει 50 ευρώ παραπάνω σε επίδομα μητρότητας.

Παράλληλα, όμως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει πως οι αλλοδαποί μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του δημογραφικού.

Τι εννοεί με αυτό η Νέα Δημοκρατία; Θα αντικατασταθούν οι Έλληνες από τους αλλοδαπούς; Γιατί τα 1000 € αφορολόγητο μπροστά στην ακρίβεια της σημερινής ζωής δεν αποτελούν σημαντικό κίνητρο για να κάνει ένα ζευγάρι πολλά παιδιά.

•Πανδημία/Νόσος Χ:

Κανένας δεν ασχολήθηκε με το να ρωτήσει την απερχόμενη κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, τα οποία συμφώνησαν με τις πρακτικές της, αν θα υπάρξουν νέα μέτρα περιορισμού με αφορμή μια νέα πανδημία, την οποία χαρακτηρίζουν ως Νόσο Χ χωρίς κανείς να γνωρίζει ούτε τι είναι, ούτε πότε θα έρθει.

Διαδίδεται μόνο πως… θα έρθει σίγουρα.

Ας υποθέσουμε ότι θα έρθει. Τι θα γίνει (what is gonna be που λένε και στην αργκό οι Αμερικανοί);

Για άλλη μία φορά θα κλειστούν οι πολίτες στα σπίτια τους όπως και οι επιχειρήσεις και θα ξεκινήσουν ναι η καταναγκασμοί καίνε οι εκβιασμοί ώστε να εμβολιαστούν με εμβόλια τα οποία θα παραχθούν εντός 2-3 μηνών;

Θα υπάρξουν πάλι αναγκαστικές, εκβιαστικές, καταπιεστικές ιατρικές πράξεις;

•Η ΕΕ ζητάει «αίμα»: Θέλει εξωπραγματικά πλεονάσματα και μείωση του δημοσίου χρέους. Πώς θα το λύσει αυτό η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ;

Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι λένε γι’ αυτό; Γιατί όλοι δίνουν παροχές που κανείς δεν εξηγεί από που θα προκύψουν.

Στην πραγματικότητα η πορεία της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολη και ο ελληνικός λαός δεν έχει ενημερωθεί για αυτό.

Μετά τις εκλογές θα είναι πολύ αργά για να ενημερωθεί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.