Επιχείρηση «στεγανοποίησης» της εκλογικής «δεξαμενής» της ΝΔ: Περιοδείες σε Β.Ελλάδα και Θράκη για να μην υπάρξουν «διαρροές» προς «Νίκη»

Στόχος της Πειραιώς να μείνει «μασίφ» το 40,79% που πήρε το κόμμα στις 21 Μαΐου και στις δεύτερες εκλογές

Επιχείρηση «στεγανοποίησης» της εκλογικής «δεξαμενής» της ΝΔ: Περιοδείες σε Β.Ελλάδα και Θράκη για να μην υπάρξουν «διαρροές» προς «Νίκη»

Το άγχος που διακατέχει τη ΝΔ είναι να διατηρήσει το ποσοστό του 40,79% με το οποίο κέρδισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου ώστε να εξασφαλίζει μία σχετικά άνετη πλειοψηφία (διότι η οριακή αυτοδυναμία είναι χειρότερη από την μη αυτοδυναμία) ασχέτως από το αν η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική ή όχι (όλα δείχνουν πως θα μπουν 7 κόμματα στην Βουλή).

Αν παρέμενε πεντακομματική, στη ΝΔ δεν θα θα ανησυχούσαν καθόλου, αλλά με επτά κόμματα εντός της Βουλής τα πράγματα αλλάζουν με πολύ άσχημο τρόπο.

Για αυτό τον λόγο επιχειρείται η «στεγανοποίηση» της εκλογικής «δεξαμενής» ώστε να μην χαθούν ψήφοι προς το κόμμα «Νίκη».

Στην ΝΔ τους ενδιαφέρει, αν είναι δυνατόν να μην μπει στην Βουλή το «Νίκη», όχι μόνο για λόγους αυτοδυναμίας αλλά και για να μην υπάρχει εκπρόσωπος ατζέντας που δείχνει αντισυστημική.

 Παρ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη για χθες επίσκεψή του στο Άγιο Ορος, καθώς νόσησε με κορωνοϊό, ο όλος σχεδιασμός της Πειραιώς εξελίσσεται κανονικά.

Εντός των επόμενων ημερών, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, θα επισκεφτεί την Πιερία και το Κιλκίς, δύο νομούς που το κόμμα του θεολόγου κ. Νατσιού κατέγραψε τα μεγαλύτερα ρεκόρ ψήφων.

Ο κ. Βορίδης, λόγω πολιτικού προφίλ αλλά και στενών σχέσεων με την Εκκλησία, θεωρείται από τους καταλληλότερους για να απευθυνθεί σε κοινά φιλικά προς τη ρητορική της Νίκης, προκειμένου να τα πείσει για την ανάγκη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υποψήφιος βουλευτής ξεκίνησε ήδη τις δημόσιες τοποθετήσεις, δίνοντας το στίγμα ότι ουδείς έχει το μονοπώλιο της χριστιανοσύνης και ότι ακόμα δεν είναι σαφείς οι ακριβείς θέσεις του κόμματος Νίκη, το οποίο σημειωτέον, στις εκλογές της απλής αναλογικής «ξεπετάχτηκε» κυριολεκτικά από το πουθενά λίγο πριν τις κάλπες, πετυχαίνοντας ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό πολύ κοντά στο όριο του 3%.

Δύο ακόμα επισκέψεις με το βλέμμα στα δεξιά της ΝΔ θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Ιουνίου από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Έβρο.

Οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ θα περιοδεύσουν σε ολόκληρο τον νομό, μαζί με τους υποψηφίους του κόμματος, ενώ θα έχουν συναντήσεις με τοπικά στελέχη και παράγοντες της περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέντε μόλις ημέρες πριν τις νέες κάλπες, στις 20 Ιουνίου, θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στον Έβρο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι υποψήφιος και στον συγκεκριμένο νομό. Η Πειραιώς εκτιμά ότι τόσο η υποψηφιότητά του όσο και η προεκλογική του παρουσία στον Έβρο συνέβαλε καθοριστικά στην ανακοπή των απωλειών των ποσοστών της ΝΔ, η οποία κατόρθωσε να βγει και πάλι πρώτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.