Τι αναφέρει ο Ε.Αντώναρος - Ποιο το ποσοστό της ΝΔ στις συστημικές δημοσκοπήσεις

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία και αυτό καταγράφεται ακόμη και στις συστημικές δημοσκοπήσεις. Το πραγματικό όμως ποσοστό της καταγράφεται στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, οι οποίες δείχνουν ότι πλέον είναι πιθανό να μην είναι καν το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. 

Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση του Μαξίμου που επικαλείται ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος το ποσοστό της ΝΔ είναι 23-24%, κάτι που επιβεβαιώνει και την πρόσφατη δημοσκόπηση του Μαξίμου που σας αποκάλυψε το pronews.gr, αλλά και τις δημοσκοπήσεις των δυτικών πρεσβειών.

Η κατάσταση, έτσι ή αλλιώς, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι καθόλου καλή και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι είναι μη αναστρέψιμη. Στο Μαξίμου «πόνταραν» σε εκλογές τον Μάιο, ώστε να μπορέσουν να περισώσουν ότι μπορούν και έστω να είναι το πρώτο κόμμα, ακόμη και εάν στη συνέχεια θα χρειαζόταν να συνεργαστούν με το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα αυτά το συγκεκριμένο σχέδιο απορρίφθηκε από τους ξένους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος αναφέρεται στα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τονίζει: «Από το Μαξίμου προωθήθηκαν σενάρια για πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης έβαλε στη Βουλή τέλος στα σενάρια που ο ίδιος διακινούσε. Το ξέσπασμα του πολέμου προκάλεσε μια κάποια συσπείρωση υπέρ της κυβέρνησης Στη συνέχεια όμως η κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα έδιωξε τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτηση του τονίζει ότι πλέον είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η Νέα Δημοκρατία να πέσει κάτω από το 20%.

«Αν συνεχίσει έτσι, η ΝΔ θα συναγωνισθεί “επάξια” το ποσοστό του “απόλυτου πάτου” που είχε σημειώσει τον Μάιο 2012 ο Αντώνης Σαμαράς: 18,85%», γράφει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Ε.Αντώναρου

«Η Νέα Δημοκρατία με τον Μητσοτάκη επικεφαλής βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι δημοσκόποι απλά “διορθώνουν” με κάθε μέτρηση τις μέχρι τώρα υπεραισιοδοξες προβλέψεις τους πλησιάζοντας την πραγματικότητα — για να μην εκτεθούν.

Σε εσωτερικές μετρήσεις του Μαξίμου το πραγματικό ποσοστό κατεβαίνει γύρω στο 23 με 24 τοις εκατό. Με πτωτική τάση. Αν συνεχίσει έτσι, η ΝΔ θα συναγωνισθεί “επάξια” το ποσοστό του “απόλυτου πάτου” που είχε σημειώσει τον Μάιο 2012 ο Αντώνης Σαμαράς:18,85%.Ένα ιστορικό κόμμα πληρώνει την ανικανότητα, έπαρση, εμμονική αντίληψη της κοινωνίας από έναν πρωθυπουργό και την ομαδούλα του που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον μέσο Έλληνα.

Και του βγάζουν και γλώσσα — όπως έκανε σήμερα ο Μητσοτάκης στη Βουλή.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ»

Στο 27% η ΝΔ σύμφωνα με την Metron Analysis

Σύμφωνα με δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία Metrpon Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «Κι αν είχαμε την επόμενη Κυριακή Βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 27%, 1,5 μονάδες χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο (28,5%).

Σύμφωνα με την έρευνα βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κερδίζει από τη φθορά της κυβέρνησης καθώς λαμβάνει ποσοστό 19,4%, μόλις 0.3% πάνω σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι πλέον στις 7,6 μονάδες όταν τον Φεβρουάριο ήταν 9,4 μονάδες.

Χαμηλότερα είναι τα ποσοστά και για το Κίνημα Αλλαγής που φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι». Η έρευνα δίνει ποσοστό 13,2%, χαμηλότερο κατά 1,3 μονάδες από τον περασμένο μήνα.

Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 4,7% η Ελληνική Λύση, στο 3,5% το ΜέΡΑ 25 (άνοδος 0,6 μονάδες) και στο 2,3% οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη (άνοδος 0,7 μονάδες).

Στο 9.1% είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ενώ 8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!