ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Περίεργη απάντηση Γ.Οικονόμου για τις υποκλοπές – ΣΥΡΙΖΑ: «Επιβεβαίωση ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί»

Μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το επίμαχο ζήτημα

Περίεργη απάντηση Γ.Οικονόμου για τις υποκλοπές – ΣΥΡΙΖΑ: «Επιβεβαίωση ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί»

Φωτιές ανάβουν κάθε ημέρα οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το σκάνδαλο των υποκλοπών που μόνο υποψίες προκαλούν για το τι μπορεί να κρύβεται.

Η απάντηση που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν παρακολουθηθεί και άλλα πολιτικά πρόσωπα, η απάντηση που έδωσε προκάλεσε έντονο προβληματισμό: «Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη» είπε.

Δηλαδή ο Οικονόμου δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν έχουν υπάρξει και άλλες υποκλοπές, παρά έσπευσε να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε υπό την εποπτεία του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν σε γνώση του.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως «υπηρεσιακή αστοχία» την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ , ενώ παράλληλα επέμεινε ότι ήταν νόμιμη. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ορισμένα «κόμματα, κύκλοι και χώροι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν αυτή την υπηρεσιακή αστοχία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις παρακολουθήσεις υποστηρίζει ότι ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε να παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Οικονόμου «απάντησε ότι ‘δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη’». «Δηλαδή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη». «Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη», συνεχίζει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι αντικειμενική και αμετάθετη

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι αυτό «βολικό ακούγεται», όμως, σημειώνει, «ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει, επιπλέον, ότι από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: «Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς; Πήρε κάποια απάντηση; Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.