Γ.Παπανδρέου για αμβλώσεις: «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν είναι δεδομένα»

Η απόφαση θα πρέπει να γίνει αφορμή για νέους αγώνες του γυναικείου κινήματος

Γ.Παπανδρέου για αμβλώσεις: «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν είναι δεδομένα»

Θέση απέναντι στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις πήρε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «τραγική εξέλιξη» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για μία απόφαση που καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών και θέτει υπό αμφισβήτηση τους αγώνες τους σε παγκόσμια κλίμακα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ελευθερία. «Δείχνει ότι τα δικαιώματα που έχει κερδίσει μετά από χρόνια αγώνων το γυναικείο κίνημα δεν είναι δεδομένα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για νέους αγώνες του γυναικείου κινήματος παγκοσμίως προκειμένου να μην επιτρέψουν οι ίδιες να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του εμβρύου που κυοφορούν οι ίδιες. Και εξηγεί ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα είναι «αγώνες για την ελευθερία όλων μας».

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η νομιμοποίηση μιας τέτοιας απόφασης εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνεχούς περιορισμού των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών.

Η δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση, είναι μια τραγική εξέλιξη. Δείχνει ότι τα δικαιώματα που έχει κερδίσει μετά από χρόνια αγώνων το γυναικείο κίνημα δεν είναι δεδομένα. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ πρέπει να αποτελέσει αφορμή αγώνων σε παγκόσμια κλίμακα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αγώνων για την ελευθερία όλων μας. Έχουμε όλοι ευθύνη, γιατί η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια λογική συνεχούς περιορισμού βασικών ελευθεριών μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.