ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμα εισαγγελέας για τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου Χ.Τζανερρίκου;

Ο Κ.Μητσοτάκης καταδεικνύεται ως το άλλο πρόσωπο από τον τέως Αρεοπαγίτη ότι επενέβη για να βγάλει εκτός το «κόμμα Κασιδιάρη»

Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμα εισαγγελέας για τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου Χ.Τζανερρίκου;

Την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα, ακόμα και ένας προϊστάμενος εισαγγελίας πρωτοδικών θα μπορούσε να το κάνει καθώς οι δικαστικοί είναι ανεξάρτητοι στην άσκηση των καθηκόντων τους,  ζητά όχι μόνο ο νομικός κόσμος αλλά και οι πολίτες μετά τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου για την διάπραξη κακουργήματος από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και τον υπουργό Γ.Γεραπετρίτη.

Το κακούργημα συνίσταται στην παρέμβαση που καταγγέλλει ο Χ.Τζενερίκος ότι έγινε από δύο ανώτατους παράγοντες της κυβέρνησης οι οποίοι είναι οι Κ.Μητσοτάκης και Γ.Γεραπετρίτης.

Με βάση τα λεγόμενα του ιδίου (δεν υπάρχει μέση οδός): Ή συκοφαντεί ο τ. Αρεοπαγίτης ή το δίδυμο Κ.Μητσοτάκη -Γ.Γεραπετρίτη έχει διαπράξει κακουργήματα.

Και αυτό μπορεί να διακριβωθεί μόνο με άμεση και κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα όπου οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν.

Μετά την παρέμβαση αλλά και τα όσα ο ίδιος ο Χ.Τζανερίκος είπαν άνετα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι απλώς μια αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά ενέχει κακουργηματικές πράξεις που πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο εισαγγελέας.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να εξακριβωθεί ότι αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερίκου ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφίστηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις που σημαίνει ότι πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας.

Αλλιώς πρέπει να κληθεί με την υπόνοια για συκοφαντική δυσφήμιση ο ίδιος ο κ. Τζανερίκος, που θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Να σημειώσουμε οτι κ. Τζανέρικος σε ιστοσελίδα ουσιαστικά κατήγγειλε πως τον προσέγγισε κυβερνητικό στέλεχος, προσφέροντάς του “ανταλλάγματα” για να συμφωνήσει με την τροπολογία της κυβέρνησης για το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Αντιπρόεδρος ΑΠ, ο οποίος παραιτήθηκε προχτές Δευτέρα, καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση, ήταν κατηγορηματικός και αποφασισμένος να προχωρήσει, λέγοντας ξεκάθαρα:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!».

Με νέα δήλωση του ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος μιλάει με στοιχεία και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στην παραίτηση του, την περασμένη Δευτέρα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις είπε:

«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο.

Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;»

Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου; Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει «αυτό θα κάνουμε». 

Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;

EΡΩΤΗΣΗ: H «επαφή» με τον Ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα πότε έγινε;

Tζανερρίκος: Το περασμένο Σάββατο, στις 8 Απριλίου. Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη “επαφή” με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο. Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε? Γιατί είχαν αυτές τις πρωτοβουλίες; Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες… Εκτός και εάν τις αρνούνται…

EΡΩΤΗΣΗ: Tι έγινε στην επαφή σας αυτή;

Tζανερρίκος: Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές.

Και συμπλήρωσε o Ανώτατος Δικαστής:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιόν Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω πω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε ο κ. Τζανερρίκος: «Γιατί πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου και το κύρος της Δικαιοσύνης. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Γιατί εγώ δεν τα ξέρω όλα, ούτε μου τα είπανε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.