ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Γλυκαίνουν» το «χάπι» για όσους εκτοπιστούν από την Γάζα: «Θέλουν να τους κάνουν  Έλληνες» όπως δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Ετοιμάζουν το «κλίμα» για τους Παλαιστίνιους ότι μπορούν να γίνουν πολίτες της ΕΕ

«Γλυκαίνουν» το «χάπι» για όσους εκτοπιστούν από την Γάζα: «Θέλουν να τους κάνουν  Έλληνες» όπως δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη Τζόρτζ Τσούνη με την οποία ζήτησε «να γίνονται Έλληνες όσοι παράνομοι αλλοδαποί έρχονται στην Ελλάδα» έγινε σε μία χρονική συγκυρία που προκαλεί απορία για το κατά πόσο ήταν τυχαία.

Και αυτό γιατί, υπάρχουν πολλές αναφορές-φήμες-αναλύσεις-δημοσιεύματα για κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ και εκτοπισμό του πληθυσμού των 2,5 εκατ. Παλαιστινίων προς… άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν διακινήσει σενάρια προηγούμενες ημέρες, με βάση τα οποία οι Παλαιστίνιοι θα μετακινούνταν στις ερήμους του Σινά ή του Νεγκέβ.

Οι Αιγύπτιοι φυσικά αρνούνται κάθετα ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς το Σινά θα μετατρέπονταν σε ορμητήριο της Χαμάς.

Όσον αφορά την έρημο του Νεγκέβ και αυτό είναι ένα μη ρεαλιστικό σενάριο, χώρια ότι αποτελεί ισραηλινό έδαφος.

Έτσι λοιπόν αναζητούνται άλλες χώρες «πρόθυμες» να αναλάβουν το βάρος.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης με μια λιτή ανακοίνωση προχθές δήλωσε ότι αποδέχεται ουσιαστικά την πρόταση των ΗΠΑ και Γαλλίας για μετεγκατάσταση των εκτοπισμένων Παλαιστινίων που θα δημιουργηθούν, από την Γάζα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα βαπτίζει «θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Λωρίδα της Γάζας» το όλο εγχείρημα μέσω συνέντευξής του στο Politico, που δημοσιεύεται σήμερα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με έναν οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια θα φθάσει σε όλους όσοι την έχουν πραγματικά ανάγκη, θα ήμασταν ευτυχείς να το κάνουμε».

Φυσικά η «ανθρωπιστική βοήθεια» δεν αφορά τίποτα άλλο παρά την διάνοιξη διαδρόμου για την υποδοχή εκτοπισμένου αριθμού Παλαιστινίων, αλλά δεν ξέρουν που να τον περιγράψουν διαφορετικά.

Ο αριθμός εκτοπισμένων Παλαιστινίων που θα πάρει η Ελλάδα μπορεί να φτάσει και τους 100.000 με προοπτική να μεγαλώσει, ενώ άγνωστο αριθμό αναμένεται να εγκατασταθεί και στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι για το μεγάλο αυτό ζήτημα σας είχαμε αναφέρει εδώ στο pronews.gr όταν αποκαλύπταμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, είχε απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι, σε μία εμφανή προσπάθεια να κάνουν την Ελλάδα χώρο υποδοχής των Παλαιστινίων προσφύγων που θα εκτοπίσουν οι Ισραηλινοί από την Γάζα σε πρώτη φάση και από την Δυτική Όχθη, σε δεύτερη.

Έτσι λοιπόν όλως τυχαίως έρχεται σήμερα η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη να αποκαλύψει τις πραγματικές διαθέσεις των ΗΠΑ.

«Δεν μετρά το πού έχεις γεννηθεί ή το χρώμα του δέρματός σου. Αν πάρουμε κάποιον που έχει φύγει από την καταπίεση και αν βάλουμε ένα παιδί στο σχολείο και αν τους δώσουμε μία δουλειά σε 5, 10 έτη θα είναι Έλληνες», ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Και συνέχισε λέγοντας πως από τους παράνομους αλλοδαπούς, μπορούν να προκύψουν ο αυριανός Γεραπετρίτης και ο αυριανός Βενιζέλος (προφανώς ο Αμερικανός πρέσβης έχει στην συνείδησή του πολύ ψηλά τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα).

Είναι σαφές πως υπάρχει μία προσπάθεια να «γλυκαθεί το χάπι» για όσους κατοίκους της Γάζας επιλέξουν… άλλους προορισμούς.

Η Ελλάδα θα ήταν… ιδανικός προορισμός καθώς όσοι Παλαιστίνιοι γίνουν «Έλληνες» θα έχουν και πρόσβαση σε ολόκληρη την ΕΕ.

Μάλλον, ο Τ.Τσούνης νομίζει πως η Ελλάδα είναι ΗΠΑ (ή μάλλον Πολιτεία των ΗΠΑ) και έχει την πολυτέλεια και κυρίως την διάθεση να εξελιχθεί σε μία αμιγώς πολυφυλετική, πολυθρησκευτική και πολυγλωσσική χώρα.

Ο ίδιος και οι Αμερικανοί γενικότερα θεωρούν την χώρα τους ως κάτι που μπορεί να επαναληφθεί και στα άλλα μέρη του πλανήτη.

Οι ΗΠΑ, είναι μία χώρα η οποία ιδρύθηκε και αποτελείται από μετανάστες ή από απογόνους μεταναστών ή ακόμα και από κατατρεγμένους.

Επί της ουσίας δεν είναι έθνος, πρόκειται για ένα κράτος που χρησιμοποιεί τον όρο «έθνος» καταχρηστικά, καθώς επ’ουδενί δεν διαθέτει τις ιδιότητες που το ορίζουν ως έθνος όπως τις κατονόμασε «Ο Πατέρας της Ιστορίας» Ηρόδοτος, δηλαδή να είναι «ομότροπο, ομόγλωσσο, ομόθρησκο και όμαιμο».

Θα πει κάποιος πως αυτό σε σημερινή εποχή δεν μπορεί να υπάρξει με βάση τα πρότυπα των κρατών τα οποία διαθέτουμε: Ισχύει αυτό, αλλά άλλο είναι η ενσωμάτωση σε βάθος χρόνου κάποιων ετερογενών πληθυσμών και άλλο είναι η υποχρεωτική ολοκληρωτική αλλοίωση κρατών και εθνών που έχουν ιστορία εκατοντάδων και χιλιάδων ετών.

Η περίπτωση των ΗΠΑ, είναι μοναδική παγκοσμίως, ακόμα και η αχανής Αυστραλία έχει από τους πιο αυστηρούς νόμους κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Μία χώρα η οποία και αυτή δημιουργήθηκε από ετερογενείς πληθυσμούς (αν και στην αρχή το κράτος αυτό δημιουργήθηκε από αγγλικούς και αγγλοσαξονικούς πληθυσμούς).

Ακόμα και ο Καναδάς έχει αυστηρούς όρους ως προς την μετανάστευση. Μάλιστα όποιος επιθυμεί να βρει την τύχη του εκεί θα πρέπει να διαθέτει και ένα σοβαρό ποσό το οποίο θα του εξασφαλίζει την διαβίωσή του για έναν χρόνο (και δεν θα αποτελεί έτσι απειλή για την καναδική κοινωνία).

Θα πει κάποιος δεν τα γνωρίζουν αυτά; Φυσικά, και τα γνωρίζουν απλούστατα δεν τους ενδιαφέρει.

Αυτό που θέλουν αυτή τη στιγμή είναι να βρουν μία λύση «βιώσιμη» και ξέρουν ότι με τον πληθυσμό να παραμένει στη Γάζα το πρόβλημα για το Ισραήλ δεν θα λυθεί ποτέ.

Ετοιμάζουν λοιπόν το «κλίμα» για τους Παλαιστίνιους και το καλύτερο «δόλωμα» θα είναι ότι θα γίνουν πολίτες της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καμιά δήλωση σε αυτά τα υψηλά πολιτικά επίπεδα δεν γίνεται τυχαία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.