ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η αντίδραση των πολιτών για το Market Pass: «33 ευρώ το μήνα; – Δεν θέλουμε άλλη κοροϊδία – Αρκετά πια» (βίντεο)

Αμέσως «κόπηκε» το ρεπορτάζ σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ

Η αντίδραση των πολιτών για το Market Pass: «33 ευρώ το μήνα; – Δεν θέλουμε άλλη κοροϊδία – Αρκετά πια» (βίντεο)

Σε φιλοκυβερνητικό κανάλι είχαν την «έμπνευση» να κάνουν ένα ρεπορτάζ στον δρόμο για να «αφουγκραστούν» την γνώμη των πολιτών για το Market Pass.

«Δεν έκανα ακόμα», «όχι δε θα κάνω, κοροϊδία δεν είναι 33 ευρώ;», «κοίταξε κοροϊδία δε θέλω, αρκετά», ήταν οι απαντήσεις των τριών πρώτων πολιτών και το ρεπορτάζ κόπηκε άμεσα.

Σημειώνεται ότι πρόλαβαν να απαντήσουν δύο ηλικιωμένες κυρίες και μία κοπέλα.

Εν συνεχεία ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άκης Παυλόπουλος επιχείρησε να αλλάξει την κακή εικόνα που δημιουργήθηκε από το ρεπορτάζ για το market pass και ξεκίνησε μία συλλογιστική η οποία όμως δεν μπορεί να στηριχτεί σε… μαθηματικά δεδομένα.

«Κοίταξε 33 ευρώ το μήνα ακούγονται λίγα, αλλά αν σκεφτείς ότι είναι για ένα εξάμηνο μαζί με το καλάθι της νοικοκυράς (το οποίο έχει καταντήσει είδος ανέκδοτου) είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό»

Προφανώς, οι πολίτες δεν το βλέπουν έτσι…

Οι αυξήσεις που καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 50% και έτσι το πολυδιαφημιζόμενο market pass, του οποίου η εφαρμογή «άνοιξε» σήμερα καθίσταται μία μεγάλη πολιτική «τρύπα στο νερό».

Στην κυβέρνηση όμως ελπίζουν πως με την κατάλληλη «επικοινωνιακή» διαχείριση λίγο πριν τις εκλογές θα ξεγελάσει τους πολίτες και τον πόνο τους για την ακρίβεια που τους έχει «βουλιάξει» σε απελπισία τα τελευταία δύο χρόνια.

Με λίγα λόγια οι αυξήσεις θα φτάνουν το 50% και το market pass θα επιστρέφει στον καταναλωτή ένα 10%!

Υπενθυμίζουμε πως το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό, επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10%, ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ποσά φαντάζουν αστεία μπροστά στις ανατιμήσεις.

Να πούμε επίσης ότι αυτές οι «επιδοτήσεις» δεν είναι «δώρο» της κυβέρνησης, καθώς προέρχονται από τους φόρους του ελληνικού λαού.

Το 24% ΦΠΑ που πληρώνουν όλοι στις ανατιμημένες τιμές, βγάζει τεράστια έσοδα για το κράτος το οποίο επιλέγει να δώσει ένα πολύ μικρό μέρος πίσω στους πολίτες για να αναφωνήσουν «τι καλά, ανάσανα».

Έως 15 Μαρτίου 2023 (χωρίς να αποκλείεται και τυχόν παράταση πάντως) θα μπορούν οι πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφαρμογή MARKET PASS για την κάρτα αγορών έκανε πρεμιέρα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τρίτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.