ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ι.Γρυσπολάκης: «Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας εις βάρος των παράνομων μεταναστών – Κατανοώ όμως την αγανάκτηση»

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την αποπομπή του

Ι.Γρυσπολάκης: «Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας εις βάρος των παράνομων μεταναστών – Κατανοώ όμως την αγανάκτηση»

Ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Ιωακείμ Γρυσπολάκης έκανε μια δήλωση για τους παράνομους μετανάστες που προσήγαγε πολίτης στον Έβρο, λέγοντας ότι αν και δεν είναι υπέρ της αυτοδικίας κατανοεί την οργή των πολιτών. 

Σε ανάρτησή του ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης – ο οποίος μάλιστα πριν μερικές μέρες δημοσίευσε φωτογραφία από χαλαρή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη, όπου ο πρωθυπουργός φορούσε μόνο το μαγιό του- έγραψε για το περιστατικό με τους παράνομους μετανάστες μετανάστες:

«Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας. Η μόνη νόμιμη βία είναι αυτή που ασκείται από την Πολιτεία στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Όμως στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών, οι οποίοι ευθύνονται για πυρκαγιές, κλοπές και άλλες μη σύννομες πράξεις στον Έβρο από πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να αφανίζονται, δεν μπορώ παρά να διατυπώσω δημοσίως την κατανόηση και τη συμπαράστασή μου».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα και μετά τις αντιδράσεις, ο ίδιος «κατέβασε» την ανάρτηση.

Την αποπομπή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ζητά από τη Λίνα Μενδώνη να αποπέμψει τον κ. Γρυσπολάκη, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή της ίδιας της υπουργού Πολιτισμού: «Η δημόσια τοποθέτηση του διορισμένου από την κ. Μενδώνη Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, περί «κατανόησης και υπεράσπισης» της αυτοδικίας, για την οποία η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης παρέπεμψε τρεις κατοίκους του Έβρου, είναι αδιανόητη» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θέτει το ερώτημα: «Μπορεί ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως δημόσιος απολογητής της αυτοδικίας και νομιμοποιεί τη βία να παραμένει Πρόεδρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας;».

«Η αγανάκτησή μου παραμένει σε υψηλές δόσεις»

Σε νέα δημοσίευση, ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου έγραψε: «Ανήρτησα προ έξι ωρών μία άποψη για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και την αυτοδικία εις βάρος αλλοδαπών. Βασίσθηκα στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θεωρώ ότι προέτρεξα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς την απέσυρα προ ολίγου. Λυπούμαι εάν δυσαρέστησα φίλους (διαδικτυακούς και πραγματικούς). Όμως, η αγανάκτηση μου για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και σε άλλα μέρη της χώρας παραμένει σε υψηλές δόσεις. 

Δεν έχω προκαταλήψεις κατά αλλοδαπών. Αντιθέτως, πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της Πολιτείας και το Διεθνές Δίκαιο. Και σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του Έβρου έχουν την πλήρη κατανόησή μου για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται καθημερινά. Τέλος, δεν παύω να θεωρώ υποκρισία εκ μέρους κάποιων την μη παραδοχή ότι η χώρα βρίσκεται αυτές τις μέρες σε έναν άτυπο πόλεμο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.