Ν.Ανδρουλάκης: «Ούτε σε σενάριο ταινίας δεν θα συγκυβερνήσουμε με τον Γ.Βαρουφάκη -Ο Α.Τσίπρας είναι αναξιόπιστος»

Ν.Ανδρουλάκης: «Ούτε σε σενάριο ταινίας δεν θα συγκυβερνήσουμε με τον Γ.Βαρουφάκη -Ο Α.Τσίπρας είναι αναξιόπιστος»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Βαρουφάκη να βρίσκονται στο επίκεντρο και τοποθετήθηκε στο ρεπορτάζ του pronews.gr αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΜεΡΑ25, αρνούμενος ότι επί ηγεσίας του θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τα καρφιά της Φώφης Γεννηματά, τις καταγγελίες του Β. Κεγκέρογλου αλλά και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Ο ευρωβουλευτής σχολίασε ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας η συμμετοχή του κόμματος σε μία προοδευτική διακυβέρνηση που θα συμπεριλαμβάνει τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ άφησε υπονοούμενα για τα όσα καταλόγισε στους ευρωβουλευτές και την οικονομική τους συνδρομή, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σχολιάζοντας τη διαγραφή Μπογδάνου από τη ΝΔ ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

«Δεν μ’ αρέσει να εμπλέκομαι στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων αλλά όταν βλέπω βουλευτές να ανασύρουν ρητορεία από τον εμφύλιο, είναι απαράδεκτο. Τα τελευταία χρόνια αυτό το κάνουν βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Απαράδεκτο να δημιουργείται πόλωση».

Κληθείς να απαντήσει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και το σενάριο προοδευτικής διακυβέρνησης, σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας λέει ουρά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μας λέει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δυο μήνες μπροστά μας για τη διαδικασία. Ο κ Τσίπρας ήταν 5 χρόνια Πρωθυπουργός και έλεγε άλλα πριν και άλλα έκανε γι αυτό και δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος. Εμείς λέμε ότι θα έχουμε ένα κόμμα σύγχρονο, προοδευτικό με μεταρρυθμιστική ατζέντα. Το ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει να συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Εμείς θα δώσουμε αγώνα. Οι δυο μήνες που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμοι όχι μόνο για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και για το μέλλον της χώρας. Δεν θέλω το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ένα ΚΚΕ του κέντρου. Ο σημερινός δικομματισμός παράγει τοξικότητα, ο κόσμος αξίζει κάτι καλύτερο».

Για τη φράση της Φώφης Γεννηματά στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ σε όσους μιλούν για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ «να έρθουν στη Χ. Τρικούπη να τους πω όσα φωνήεντα θέλουν», ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως «τα υπονοούμενα δεν βοηθούν στη διαδικασία. Δεν πρόκειται να μπω σε κανένα παιχνίδι έντασης. Είμαι υποψήφιος γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι χαμένη υπόθεση».

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο με τον Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την οικονομική συνδρομή των ευρωβουλευτών στο κόμμα, είπε: «Στις συκοφαντίες, όταν πλήττεται η αξιοπρέπεια μας πρέπει να απαντάμε. Από το 2014 που εξελέγην ευρωβουλευτής, πάντα στήριζα το κόμμα μου οικονομικά, πάντοτε σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κόμματος, τον κ . Σαλαγιάννη. Οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να δίνουν χρήματα στο κόμμα τους όπως γίνεται με την ελληνική βουλή, θυμάστε τι σκάνδαλο προέκυψε στο ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν για τέτοιο θέμα. Ουδέποτε τόσα χρόνια δεν είχε τεθεί θέμα, και τίθεται ξαφνικά τώρα που είμαστε στη διαδικασία εκλογών».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας είπε ότι θα τη ψήφιζε: «Η συμφωνία αυτή είναι μια καλή συμφωνία, αν ήμουν στη Βουλή θα την ψήφιζα. Το κόστος της αγοράς σε σχέση με πέρσι έχει πέσει. Κατά τη γνώμη μου όμως ήταν συγκυριακή και όχι στρατηγική της κυβέρνησης. Να προχωρήσουμε όμως σε συμπαραγωγή όπλων, να μην είμαστε καταναλωτές. Δεύτερον, πρέπει να επιταχύνουμε τη δημιουργία ευρωστρατού. Και τρίτον, είναι στρατηγικό λάθος να θέλουμε απόλυτη ομοφωνία στα ευρωπαϊκά όργανα για να παρθούν αποφάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο για κατάρρευση του εμβολιαστικού προγράμματος: «Έχει καταρρεύσει το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Για να προχωρήσει, η κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλη στρατηγική, όχι δημοσκοπική. Ο Ντράγκι το τόλμησε πριν μήνες για την υποχρεωτικότητα, ο Μητσοτάκης είναι άτολμος. Στην παρέλαση δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Όπως είπε σωστά ο κ. Βενιζέλος, δεν γίνεται να υπάρχουν 300 θανάτους τη βδομάδα και να μην συμβαίνει τίποτα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.