ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΚΙΝΑΛ: «Το μπαζούκας του Σ. Πέτσα είναι… πιστολάκι»

ΚΙΝΑΛ: «Το μπαζούκας του Σ. Πέτσα είναι… πιστολάκι»

Επίθεση στη κυβέρνηση έκανε το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε, αλλά και τα όσα είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το Κίνημα Αλλαγής με ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημέρωσης σχολίασε ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αντιπαραθέτοντας τις δικές του προτάσεις.

Εστιάζοντας κυρίως στα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων και του τουρισμού τονίζει ότι είναι ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα και το χειρότερο, με στρεβλώσεις που αναδεικνύουν και προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ.

«Μπορεί να ακολουθείται η λογική του Ενδιάμεσου προγράμματος που προτείναμε πριν από δυο εβδομάδες αλλά η ΝΔ το υπονομεύει ενώ εκτίθεται όταν ο κ. Πέτσας μιλάει για μπαζούκας. Πρόκειται για πιστολάκι. Χρήματα πρέπει τώρα να πέσουν για να μην χρειαστούν περισσότερα αργότερα», ανέφερε αιχμηρά ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντονιστής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου στο ΚΙΝΑΛ.

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά επεσήμανε ότι ειδικά στον τομέα της εργασίας με τα μέτρα της κυβέρνησης εκτιμάται ότι ενισχύεται και καθιερώνεται η ελαστική εργασία. «Η δέσμευση ότι μετά το 5μηνο θα επανέλθουν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης θέλει νομοθετική ρύθμιση και ο κ. Βρούτσης δεν δεσμεύεται», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαππας.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η θέση του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

Επιδότηση εργασίας για 1 εκατ. εργαζόμενους. Το κράτος με απλό και διαφανή τόπο, καλύπτει το 40% του μισθού των εργαζομένων για 6 μήνες, σε επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση.

Με «αντάλλαγμα» να μη γίνουν απολύσεις και δυσμενείς μετατροπές στις συμβάσεις και όρους εργασίας. Κανένας άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ χωρίς επίδομα ανεργίας έως το τέλος του χρόνου. Και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Για τους εργαζόμενους στα εποχιακά ξενοδοχεία που λειτουργήσουν, χορήγηση επιδόματος ανεργίας το φθινόπωρο χωρίς προϋποθέσεις ενσήμων (λόγω μικρής χρονικής λειτουργίας).

Επίσης τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επέκριναν την κυβέρνηση πως αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού μείωσε τον ΦΠΑ στο καφέ και τα αναψυκτικά κι είναι ελάχιστα όσα αποφάσισε για τον κοινωνικό τουρισμό : Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση το οποίο προβλέπει:

Η Ελλάδα ασφαλής προορισμός. Πρωτόκολλα και υποδομές για την προστασία της υγείας επισκεπτών και εργαζομένων.

Μείωση στο 6% για δύο χρόνια του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, και στο 13% για τουριστικές υπηρεσίες και μεταφορές.

Αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου για 2 χρόνια.

Μεγάλο, ενιαίο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού (ύψους 750 εκατ. Ευρώ), με κίνητρα για την μετακίνηση των οικογενειών. Με δυνατότητα αξιοποίησης ως 3 εκατομμύρια πολιτών.

Ειδικά μέτρα στήριξης των μεταφορών και της ακτοπλοΐας.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τάχθηκαν υπέρ των κρατικών ενισχύσεων με όρους και προϋποθέσεις.

Όπως τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης δεν υπάρχει αντίρρηση να ενισχυθούν όσες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη με όρους βιωσιμότητας και διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικά για την AEGEAN o κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοικτό στην στήριξή της από το κράτος πρέπει όμως να υπάρξει ενημέρωση για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση και τους όρους που θα γίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.