ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποδοκιμάζει τον αποκλεισμό του Γ.Γλύκα από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

«Κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια μετά τη διαμαρτυρία της χήρας του Σήφη Βαλυράκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποδοκιμάζει τον αποκλεισμό του Γ.Γλύκα από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Στην «αποβολή» του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τοποθετείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

«Ο δικηγόρος, κατά τον θεσμικό του ρόλο, είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, υπερασπίζεται τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, μετά τη διαμαρτυρία της χήρας του Σήφη Βαλυράκη. Όπως είχε δηλώσει η ίδια, ο Γιάννης Γλύκας ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή είχε συμπεριλάβει τον Γιάννη Γλύκα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Πειραιά για τις εκλογές.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε η ώρα να χρειάζεται να “απολογηθώ” επειδή έκανα τη δουλειά μου», τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος, ο οποίος είχε αποκαλέσει την απόφαση «ακατανόητη, παράλογη, αντιδημοκρατική, προσβλητική για κάθε Δικηγόρο μαχόμενο, για κάθε υπερασπιστή».

Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι η υποψηφιότητά του «ενόχλησε πολλούς» και ότι «γνώμονα είχε μόνο την προσφορά και όχι την διεκδίκηση βουλευτικής έδρας». «Ήμουν και θα είμαι πάντα υπερασπιστής, μαχόμενος», κατέληγε η ανακοίνωση του Γιάννη Γλύκα.

ΔΣΑ: «Υπερασπιστικός λόγος δικηγόρου»

«Με αφορμή την πρόσφατη δημόσια συζήτηση για τη συμμετοχή συναδέλφων δικηγόρων στα ψηφοδέλτια κομμάτων ενόψει των πρόσφατων εθνικών εκλογών αναλόγως προς το είδος των υποθέσεων που αναλαμβάνουν και την ταύτισή τους με τους εντολείς τους, το ΔΣ του ΔΣΑ είναι υποχρεωμένο να υπενθυμίσει για ακόμη μία φορά ότι σε ένα κράτος δικαίου ο ρόλος του δικηγόρου πρέπει να γίνεται σεβαστός όχι μόνο από τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο του δημόσιου χώρου.

Σύμφωνα άλλωστε με τις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, ο δικηγόρος υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται ποτέ με αυτόν. Ο δικηγόρος, κατά τον θεσμικό του ρόλο, είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, υπερασπίζεται τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου και απολαύει πλήρους ανεξαρτησίας κατά την εκφορά νομικής κρίσης (άρθρα 2, 89 ΚωδΔικ).

Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του κράτους δικαίου και εχέγγυα ορθής απονομής της Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό το φως των ανωτέρω το ΔΣ του ΔΣΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του ενάντια σε κάθε προσπάθεια ταύτισης του δικηγόρου με τον εντολέα του και την πολιτική στοχοποίησή του για τους ίδιους λόγους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.