ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δ.Κουτσούμπας: «Μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών»

«Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί»

Δ.Κουτσούμπας: «Μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής. 

«Μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο, είναι μπροστά μας», προειδοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι 21 βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό.

Στη συνέχεια επισήμανε πως αυτά που λέει η κυβέρνηση για καλύτερους μισθούς ακούγονται σαν έκθεση ιδεών, ενώ ο σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων και με την ίδια πυξίδα συνεχίζει να κινείται και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η παντοδυναμία ή όχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν κρίνεται από το αν έχει περισσότερους βουλευτές, αν υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα».

«Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί», ήταν τα λόγια του.

Ανέφερε ακόμα ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων «ματωμένα πλεονάσματα».

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε πορεία επιβράδυνσης, τα μαντάτα δεν είναι καλά η γερμανική οικονομία δεν πάει καλά και η ευρωζώνη σημειώνει συρρίκνωση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Για να διασφαλιστούν τα ετήσια πλεονάσματα που απαιτεί η Κομισιόν, θα κλιμακωθεί η επίθεση στους αυταπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες και το κόψιμο των επιδοτήσεων των δαπανών κοινωνικής πολιτικής» εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τον τομέα της Υγείας χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με το στρατό και την Πυροσβεστική, για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας. Δεν δίστασε να αποκαλέσει «φασιστικό μόρφωμα» τους «Σπαρτιάτες» και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.