ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εμβολιασμοί: Σεπτέμβρη η επέκταση της υποχρεωτικότητας – Στο «στόχαστρο» οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα ΜΜΜ

Εμβολιασμοί: Σεπτέμβρη η επέκταση της υποχρεωτικότητας – Στο «στόχαστρο» οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα ΜΜΜ

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανάμεσα στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Όπως είναι γνωστό αυτή θα αφορά σίγουρα τους εκπαιδευτικούς, ενώ τα τελευταία σενάρια αναφέρουν πως οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα αφορούν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα το οποίο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσει, το Μαξίμου θεωρεί πως μέχρι το τέλος Αυγούστου υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος προκειμένου η κοινωνία να «χωνέψει» τα μηνύματα που στέλνονται από την κυβέρνηση και αφορούν τους ανεμβολίαστους. Για τον λόγο αυτό θα δοθεί μία περίοδος τουλάχιστον τριών εβδομάδων, η οποία θεωρείται ικανή για να αυξηθούν τα ποσοστά συμμετοχής.

Μέχρι τότε προτεραιότητα θα έχει η τακτική της πειθούς, με βασικούς άξονες τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, το freedom pass και τη δυνατότητα αμοιβής γιατρών και φαρμακοποιών για ραντεβού που θα κλείνουν ή εμβολιασμούς που θα κάνουν. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη στρατηγική δεν έχει χρονικό όριο και αυτό προσδιορίζεται στο τέλος Αυγούστου.

Τότε που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αντικατάσταση μη εμβολιασμένων εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας και θα εξεταστεί ο ακριβής αριθμός εμβολιασμένων στην ευαίσθητη ομάδα των υγειονομικών προκειμένου να εκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες όπως έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο υπουργός Υγείας έχει εξουσιοδοτηθεί με μια Κοινή Υπουργική Απόφαση να συμπληρώνει το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο υποχρεωτικότητας και με άλλες ομάδες εργαζόμενων, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η κυβέρνηση σκέφτεται και άλλα δυστοπικά μέτρα, όπως η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που αφορούν μη ουσιώδεις αγορές (ρούχα, παπούτσια κ.λπ.) να γίνεται με τη μέθοδο του click away για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως, αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι πως το φθινόπωρο θα υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου. Πρώτοι θα το κάνουν οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, οι πολύ ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, όμως εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα κυλήσουν όπως προβλέπεται τότε δύσκολα θα αποφύγουμε να βάλουμε στην ζωή μας και …την τρίτη δόση.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.