ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι 400 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στην Κω και ο Ν.Μηταράκης πάει στην Τουρκία για να συζητήσει

Θα ταράξει... στην συζήτηση την Τουρκία η κυβέρνηση

Οι 400 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στην Κω και ο Ν.Μηταράκης πάει στην Τουρκία για να συζητήσει

Την ώρα που οι 400 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στνη Κω και ετοιμάζονται να κατοικήσουν στην Ελλάδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης υποστήριξε ότι πάει Τουρκία για συζητήσεις.

«Η Τουρκία δεν δέχθηκε την επιστροφή του υπό τουρκικής σημαίας πλοίου το οποίο μετέφερε 382 μετανάστες, τα 2/3 των οποίων είναι από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Εγώ θα βρίσκομαι στην Άγκυρα το βράδυ καλεσμένος του Σουλεϊμάν Σοϊλού για να συναντηθούμε αύριο και θα συζητήσουμε το μεταναστευτικό» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε ότι:

«Τους τελευταίους 12 μήνες έχουμε μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 92%. Αυτό οδήγησε τα κυκλώματα λαθροδιακινητών να αλλάξουν το μοντέλο τους. Αντί να προσπαθούν να στείλουν μικρές βάρκες από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, έχουν καταφέρει να νοικιάσουν παλιοκάραβα, μεγάλα καράβια με στόχο να πάμε στην Ιταλία».

Όμως, όπως σημείωσε: «Η Ιταλία φέτος ανέφερε ότι 7.000 άτομα αφίξεις κατευθείαν από Τουρκία προς Ιταλία. Εδώ συνέβη το εξής: Το πλοίο αυτό καθώς πήγαινε προς την Ιταλία, σε διεθνή ύδατα, στα νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης χάλασε, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε γιατί ήταν στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, το λιμενικό άρχισε να ρυμουλκεί το πλοίο προς τα Δωδεκάνησα. Η Τουρκία αρνήθηκε να παραλάβει το σκάφος, από την ΕΕ δεν είχαμε δυνατότητα στήριξης. Το ερώτημα είναι η συνεννόηση με τους πρέσβεις του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές, θα πρέπει αυτές οι χώρες να δείξουν καλή θέληση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.