«Τσακίζει» οικονομικά τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση: Ζητούν τουλάχιστον 3 test την εβδομάδα – Την Τετάρτη οι αποφάσεις

Η κυβέρνηση κάνει έμμεσα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους

«Τσακίζει» οικονομικά τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση: Ζητούν τουλάχιστον 3 test την εβδομάδα – Την Τετάρτη οι αποφάσεις

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα για τον κορωνοϊό η κυβέρνηση, μέτρα τα οποία όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα μέτρα θα είναι μια αναπροσαρμογή των όσων ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και πλέον αντί για δύο rapid test την εβδομάδα θα απαιτούνται τουλάχιστον τρία.

Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα ένα απίστευτο «χαράτσι» 120 ευρώ! Και όλο αυτό… «για την προστασία τους»!

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τραβήξει στα άκρα το σχοινί και θα επιβάλλει διαρκώς νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους μέχρι τελικά να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν.

«Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως… – εάν χρειαστεί να σφίξουν και άλλο τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προς κάποια κατεύθυνση, όπως για πιο συχνό έλεγχο, είμαστε εδώ για να το δούμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ως την ερχόμενη Τετάρτη κυβέρνηση και επιστήμονες θα έχουν κάνει αποτίμηση της απόδοσης των μέτρων που εφαρμόζονται ήδη και θα πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, εφόσον αποφασιστεί, όπως αναμένεται, να κάνουν πυκνά rapid test (τουλάχιστον 3 εβδομαδιαίως) για τις δραστηριότητες τους.

Στο τραπέζι βρίσκεται το μέτρο να χρειάζονται rapid test ακόμη και για την είσοδο τους στα super market.

Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν το σενάριο να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να χρειαστεί να προμηθεύονται αγαθά μόνο ηλεκτρονικά, όπως και την απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία, καθώς η παραμονή της εκεί είναι σύντομη, με ελάχιστα άτομα στο εσωτερικό τους και πάντα με μάσκες.

Τη Δευτέρα η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Μέχρι νεωτέρας η κυβέρνηση εστιάζει στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών.

Την Δευτέρα, αν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο Ε.Σ.Υ. από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση προχωρά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, υπολογίζεται ότι απαιτείται η συνδρομή 100 πνευμονολόγων, γενικών παθολόγων κ.α. γιατρών, η ειδικότητα των οποίων άπτεται της πανδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «θετικό» στοιχείο αυτής της «μελανής» σελίδας της πανδημίας για τη χώρα μας, είναι ότι «ξεκολλούν» οι ρυθμοί εμβολιασμοί, οι οποίο είχαν καθηλωθεί, και το τελευταίο δεκαήμερο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ραντεβού για την 1η δόση του εμβολίου. Παράλληλα ικανοποιητική κρίνεται η προσέλευση πολιτών για την 3η δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.