ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η κυβέρνηση έδιωξε ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τώρα «τρέχει»: Ξεκινούν σήμερα οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Η κυβέρνηση διέλυσε το ΕΣΥ βγάζοντας σε αναστολή 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η κυβέρνηση έδιωξε ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τώρα «τρέχει»: Ξεκινούν σήμερα οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Με επιτάξεις ιδιωτών γιατρών η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιούργησε η απόφαση της να βγάλει περίπου 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών ξεκινούν από σήμερα όπως ανακοίνωσε μέσω της συνέντευξης Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όχι στην επίταξη ιδιωτών γιατρών, ναι στην εθελοντική προσφορά

Κατά της επίταξης και υπέρ της εθελοντικής προσφοράς των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας τάσσονται οι δύο μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι διοικήσεις τους καταβάλλουν αυτήν τη στιγμή προσπάθεια, ώστε ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες γιατροί να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ ιδίως για τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα εκφράζεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών ιδιωτών γιατρών και τελικά θα αποφευχθεί το μέτρο της επιστράτευσης.

Αν τελικά η κυβέρνηση πάρει την απόφαση να επιστρατευθούν οι ιδιώτες γιατροί και να βοηθήσουν στα δημόσια νοσοκομεία, οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων της χώρας σημειώνουν ότι θα ακολουθήσουν όσα θα επιτάσσει ο νόμος.

Υπογραμμίζουν, παράλληλα, ότι ήδη και ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού οι γιατροί περιθάλπουν στα ιατρεία τους πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό και τονίζουν ότι μια ενδεχόμενη επίταξη θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας.

«Κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τους συναδέλφους»

Ειδικότερα και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, αυτήν τη στιγμή τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να πείσουν τους ιδιώτες συναδέλφους τους να βοηθήσουν εθελοντικά στα δημόσια νοσοκομεία.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το μέτρο της επίταξης, αφού είμαστε κατά αυτής. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τους συναδέλφους, ώστε να βοηθήσουν εθελοντικά. Ήδη έχουμε ανοίξει μία σχετική λίστα με εθελοντές ιδιώτες γιατρούς, η οποία διευρύνεται συνεχώς. Λέμε στους συναδέλφους ότι, αν βοηθήσουν εθελοντικά, θα τους καλύψουμε απολύτως νομικά, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αστικής ευθύνης, αφού πολλοί φοβούνται τυχόν μηνύσεις από ασθενείς σε νοσοκομεία και τους συγγενείς τους», τονίζει ο κ. Νίτσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι είναι ήδη υπερφορτωμένη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μια ενδεχόμενη επίταξη θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα σε αυτήν. «Οι ιδιώτες γιατροί δεν κάθονται στα καφενεία και αφήνουν τους ασθενείς να πεθάνουν. Όλοι οι συνάδελφοι γιατροπορεύουμε πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό στα ιατρεία μας. Είναι ήδη υπερφορτωμένο το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αν πάμε στα νοσοκομεία με επιστράτευση, θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα σε αυτήν. Βλέπω προθυμία από τους συναδέλφους να βοηθήσουν εθελοντικά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών ιδιωτών γιατρών, ώστε να αποφύγουμε το μέτρο της επίταξης», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.