ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυβέρνηση: «Παγώνει» το lockdown για ανεμβολίαστους – «Ναι» σε πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με 3η δόση

Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα στους ανεμβολίαστους, αλλά λέει «ναι» στο γαλλικό μοντέλο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κυβέρνηση: «Παγώνει» το lockdown για ανεμβολίαστους – «Ναι» σε πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με 3η δόση

Τα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να ανακοινώνει ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους διαψεύδουν κατηγορηματικά κυβερνητικοί κύκλοι, παρόλο που υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις από «ειδικούς», αλλά και από κυβερνητικά στελέχη.

Το «αυστριακό μοντέλο» σε μια στιγμή που οι εμβολιασμοί αυξάνονται, κρίνεται ότι δεν θα βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να αυξηθούν τα ραντεβού, πρωτίστως για την 1η δόση, αλλά και για την 3η.

«Οι ανεμβολίαστοι είναι ήδη αντιμέτωποι με πολλά περιοριστικά μέτρα. Αν χρειαστεί, είμαστε εδώ για βελτιώσεις και μόνο» δηλώνει κυβερνητική πηγή.

Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν κλειστεί περίπου 300.000 ραντεβού για εμβόλιο, την ώρα που τον Οκτώβριο είχαν κλειστεί ελάχιστα ραντεβού, ενώ και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει νοσήσει και άρα έχει αντισώματα, έτσι το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η χώρα θα μπορέσει να βγάλει τον χειμώνα.

Προς σύνδεση του Green Pass με την 3η δόση για τους άνω των 65

Κι αν η κυβέρνηση απορρίπτει το «αυστριακό μοντέλο», ωστόσο βλέπει θετικά το «γαλλικό», το οποίο συνδέει την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την 3η δόση για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Ένα μέτρο για το οποίο η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε πλήρη εξέλιξη και θεωρείται θέμα χρόνου να ληφθεί κεντρική απόφαση…

Το ζήτημα θα συζητηθεί στη Σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στα τέλη Νοεμβρίου.

Μόλις υπάρξει Ευρωπαϊκή απόφαση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του μέτρου.

Έτσι, οι πολίτες άνω των 60 ετών αν δεν κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με «μπλόκο» στην είσοδο τους σε κλειστούς χώρους αλλά και στα ταξίδια εντός της Ευρώπης.

Δύο βασικά «εμπόδια» που τρόπο τινά θα «υποχρεώσουν» αρκετούς συμπολίτες μας να ξανασκεφτούν τυχόν ενστάσεις για την 3η δόση. Αν και στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι όσοι έχουν κάνει ήδη τις δύο δόσεις του εμβολίου, δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ και η συμμετοχή τους ως τώρα κρίνεται ικανοποιητική.

«Για να είναι κανείς πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να έχει κάνει και την τρίτη δόση. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί, χωρίς κανένα πρόβλημα, να έχει την πρόσβαση που έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι παντού και κυρίως την ασφάλεια απέναντι στις απειλές του κορωνοϊού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου, δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

Μέσα στην εβδομάδα το κλιμακωτό ωράριο για το Δημόσιο

Οι «ειδικοί» συνεδριάζουν εκ νέου και θα επανέλθουν με τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πορείας της πανδημίας, η οποία προκαλεί πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το μόνο μέτρο που συζητά αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου είναι το κλιμακωτό ωράριο στην προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο, με εφαρμογή πιθανότητα ως το τέλος της εβδομάδας. Ένα μέτρο το οποίο παράλληλα θα ανακουφίσει και το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αθήνας.

Ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Σήμερα, ξεκινά η αποστολή των φύλλων πορείας για την επιστράτευση των γιατρών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρώτες ανάγκες ενίσχυσης του ΕΣΥ αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.