ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Γεωργαντάς: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει γενικό lockdown»

Στο 79,2% το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση στον γενικό πληθυσμό

Γ.Γεωργαντάς: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει γενικό lockdown»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως αυξάνει συνεχώς ταχύτητες το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας πλησιάζοντας τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, δηλαδή στα επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το ποσοστό εμβολιασμού με την πρώτη δόση αγγίζει το 79,2% στον ενήλικο πληθυσμό και το 67% στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή 2 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, επισήμανε ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών, που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, οι ανεμβολίαστοι από τους περίπου 590.000 περιορίστηκαν στους 546.000. «Και βλέπουμε μια πολύ καλή ροή και στην αναμνηστική δόση, καθώς από τα 3,2 εκατ. περίπου που είναι οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, το 65% είτε έχει εμβολιαστεί είτε είχε προγραμματίσει το ραντεβού του», επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι ανοίγουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα φτάνοντας περίπου τα 2.300 από τα 1.500 που υπήρχαν παλαιότερα, διευρύνεται το ωράριο τους και από τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η Κομισιόν συζητά πως θα ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών κι έχει θέσει ως πρώτο όριο το 9μηνο. Ωστόσο, κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να έχει εσωτερικά περιοριστικά μέτρα. «Στην Ελλάδα, αυτό που θα ισχύσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου είναι ότι μετά τους 7 μήνες οι άνω των 60 ετών δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας την μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα ώστε αν χρειαστεί να προσαρμόσει τα μέτρα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η διαδικασία της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι δυναμική, αλλά τα μέτρα που λάβαμε πριν λίγο καιρό αποδίδουν. Αυτή τη στιγμή είναι ενισχυμένο και το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα βλέπουμε ότι έχουμε και μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει γενικό lockdown», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.