ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Θ.Πλεύρης: Όποιος θεωρεί αντισυνταγματική τη διάταξη να υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας

Θ.Πλεύρης: Όποιος θεωρεί αντισυνταγματική τη διάταξη να υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας

Έντονη είναι η αντιπαράθεση που έχει φέρει στη Βουλή η τροπολογία η οποία κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Με παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Τετάρτη (1/12) ζήτησε από όποιον θεωρεί τη διάταξη αντισυνταγματική να υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

«Διαπιστώνεται μία απόσταση στα λεγόμενα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και των αποφάσεων των ΚΟ που δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας» είπε ο υπουργός υγείας ενώ είχε προηγηθεί στο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας για τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για τους λόγους που δεν μπορεί να καθιερωθεί υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, και είπε ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους είναι πολλαπλά αντισυνταγματική.

Επικαλούμενη δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκης στο Mega κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός είχε πει «όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό”» η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως ο Θάνος Πλεύρης είχε επίσης πει ότι «ένας άνθρωπος 80 ετών και πάνω, που ο ίδιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, και κατά βάση ο ίδιος κινδυνεύει, εμπίπτει σε πλαίσιο πλέον της ατομικής επιλογής, και η υποχρεωτικότητα εκεί προσκρούει στο Σύνταγμα, στο ΣτΕ και την Επιτροπή Βιοηθικής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε, δε, ότι στο ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 2361/2021, το οποίο υπερψηφίστηκε και από τους βουλευτές της ΝΔ, ορίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και κανένας δεν μπορεί να πιεστεί πολιτικά, κοινωνικά, εάν δεν το επιθυμεί, γιατί αυτό επιβάλλει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.