«Ναζί» κατά την κυβέρνηση οι ανεμβολίαστοι: «Περιθωριακά στοιχεία και τσαρλατάνοι» λέει ο Γ.Οικονόμου

Ο Γ.Οικόνομου παρομοίασε όσους αντιδρούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τους ναζί

«Ναζί» κατά την κυβέρνηση οι ανεμβολίαστοι: «Περιθωριακά στοιχεία και τσαρλατάνοι» λέει ο Γ.Οικονόμου

(Αρχικό κείμενο 10:31) Αδιανόητους χαρακτηρισμούς για τους πολίτες που αντιδρούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καθώς τους παρομοίασε με τους ναζί (την ώρα που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού αναφέρθηκε στον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, χρησιμοποιώντας τον και αυτός για να πουλήσει εμβόλια, αποφάσισε να επιτεθεί στο 35% του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιστεί μέχρι σήμερα.

«Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη, μία ακόμη απώλεια συνανθρώπου μας από τον Covid. Να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του. Είναι κρίμα να φεύγει ένας ακόμη άνθρωπος, με υποκείμενα νοσήματα είναι αλήθεια, όπως δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας καθημερινά που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν είχαν εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου για τον Γ.Τράγκα.

Και στη συνέχεια ξεκίνησε το παραλήρημα αναφερόμενος στις εικόνες που καταγράφηκαν χθες στη Χαλκίδα με γονείς να καίνε βιβλία, λέγοντας ότι προκαλούν μόνο ανατριχίλα και τα πιο απαίσια συναισθήματα. Τους χαρακτήρισε δε ως «περιθωριακά στοιχεία», «τσαρλατάνους» και ανθρώπους που μέσα στη γραφικότητά τους γίνονται επικίνδυνοι γιατί μπορεί να παρασύρουν ανθρώπους και να τους πάρουν στον λαιμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η πολιτεία έχει αποδείξει ότι όλους αυτούς δεν τους αντιμετωπίζει ως γραφικούς, αλλά με βάση τους κανόνες του θεσμικού πλαισίου και με την αυστηρότητα που επιβάλλεται απέναντι στον κίνδυνο που εγκυμονούν οι πράξεις τους. «Είδατε ότι από αυτούς τους τσαρλατάνους, τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος, προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης. Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», επισήμανε.

Όπως είπε οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν την κοινή λογική και εκπέμπουν φασιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ, ξεκαθαρίζοντας ότι η οργανωμένη πολιτεία δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

«Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει και με την πειθώ και με τη διαδικασία της διευκόλυνσης στο εμβόλιο να αντιμετωπίσει τις όποιες ενστάσεις και ανησυχίες είχαν οι άνθρωποι. Απαντήσαμε σε απορίες, πήγαμε σε κατ’ οίκον εμβολιασμός. Εξαντλήθηκε η διαδικασία της πειθούς. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με πολιτικοποίηση του εμβολίου και σκοταδιστικές αντιλήψεις, κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμόζεις και νόμους και να προσαρμόζεις το νομικό σου οπλοστάσιο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε με πειθώ. Αρχικά είπε (και συνεχίζει να το κάνει) πολλά ψέματα για το εμβόλιο, ενώ για πολλούς μήνες άνθρωποι που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν.

Επίσης, αποφάσισε να φέρει μόνο mRNA εμβόλια και τα εμβόλια τα οποία ήθελε η Δύση. Γιατί δεν έφερε το ρωσικό Sputnik V; Γιατί δεν έφερε το κινεζικό Sinovac που χρησιμοποιεί την παραδοσιακή τεχνολογία;

Μάλιστα ο Γ.Οικονόμου, εκτίμησε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανόν απομεινάρια ριζοσπαστικών εκφράσεων που ανήκουν στα άκρα ρίχνοντας εμμέσως και τα βέλη του στην αντιπολίτευση ότι κλείνει το μάτι στους «αντιεμβολιαστές». «Η κυβέρνηση άνοιξε μέτωπο απέναντί τους και δεν συμπεριφέρθηκε έτσι και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος. Εξέπεμπε θολά μηνύματα. Δε λέω ότι τους υποκίνησε, αλλά κρατούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», κατέληξε.

Για τον εμβολιασμό

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην ανταπόκριση των πολιτών για τον εμβολιασμό των παιδιών, την χαρακτήρισε εντυπωσιακή. «Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 28.000 ραντεβού. Θα ξαναέχουμε μεγάλο αριθμό ραντεβού, όταν θα παραλάβουμε και καινούρια εμβόλια για τα παιδιά στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι διαφορετικό, στο 1/3 της δόσης από τους ενήλικες. Θα υπάρχει όμως ομαλή ροή από τις αρχές του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το εμβόλιο είναι εδώ, να σπεύσουν όλοι και κυρίως οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.