ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Βόμβα» Κ.Μητσοτάκη για lockdown: «Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν τα Χριστούγεννα»

Για πρώτη φορά ο Κ.Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα!

«Βόμβα» Κ.Μητσοτάκη για lockdown: «Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν τα Χριστούγεννα»

«Η οικονομία δεν θα κλείσει», «δεν θα παρθούν μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους» και άλλες πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις είχε κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης του, όμως όλα φαίνεται ότι (γι’ ακόμη μια φορά) ήταν ψέματα!

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα-lockdown, τα οποία φυσικά θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Πρόκειται για κάτι το οποίο είχαμε τονίσει εδώ και καιρό στο pronews.gr και η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε ως αφορμή την μετάλλαξη Όμικρον.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=a48zQcVDBsc&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτά που ξέρουμε για την Όμικρον είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε πως «υπάρχει έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τρίτη δόση. Οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι είναι σε αυτή την φάση είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση».

Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Μάσκα παντού, περιορισμός των συναθροίσεων και επέκταση της τηλεργασίας, ενώ ο ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, ζητά ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο των σχολείων και της νυχτερινής διασκέδασης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=K9HDo88c-7U&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Να θυμίσουμε ότι η χώρα μας από τις 19 Δεκεμβρίου θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Όποιος επιθυμεί να μπει στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος, θα μπορεί να το κάνει μόνο με PCR, όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται πλέον ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον όπως χρησιμοποιείται) δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και γι’ αυτό πλέον ζητά τεστ ακόμα και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.