ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρχεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους και… μερικό για εμβολιασμένους – Πώς θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια

Ολικό «μπλόκο» σε εστίαση για ανεμβολίαστους - Στις 22:00 θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης

Έρχεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους και… μερικό για εμβολιασμένους – Πώς θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια

Η κυβέρνηση ήδη εξετάζει τα επόμενα μέτρα τα οποία θα πάρει για τον Covid-19, μέτρα τα οποία θα είναι τύπου lockdown και θα αφορούν τόσο τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους.

Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει νέα σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κ.α., για να αξιολογήσουν τα δεδομένα της πανδημίας, ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν αναμένονται νέες αποφάσεις.

Παρόλα αυτά το βλέμμα είναι στραμμένο στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις και αυτοί θα κρίνουν εάν τελικά θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες ημέρες νέα μέτρα.

Ο οδικός χάρτης των νέων περιοριστικών μέτρων

Η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης θεωρείται δεδομένη. Είναι ένα μέτρο κλειδωμένο από καιρό στο συρτάρι, για εφαρμογή ανά πάσα στιγμή, που βάζει περαιτέρω μπλόκο στην κινητικότητα τους.

Στο τραπέζι είναι και η πρόταση για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης στις 11 το βράδυ ή ακόμη και στις 10.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η 7μηνη ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μετά και τη δεύτερη δόση, για όλους στους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένου.

Πως θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια

Ο σχεδιασμός είναι φέτος να Θεοφάνεια να εορταστούν σύμφωνα με το θρησκευτικό τελετουργικό και τα έθιμα, με τις εκκλησίες ανοιχτές και τη ρίψη του Σταυρού σε εξωτερικό χώρο, σε θάλασσες, ποτάμια κ.α..

Σημείο – κλειδί η πιστή τήρηση των μέτρων από τους πιστούς και ο έλεγχος των πρωτοκόλλων από την πολιτεία αλλά και την εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί οφείλουν να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό rapid test και με χρήση μάσκας, ενώ και στους εξωτερικούς χώρους όπου θα γίνει η Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων επιβάλλεται όλοι οι πιστοί να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους και να φορούν διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι καλό αυτές τις μέρες, ο καθένας , στο πλαίσιο του ρόλου του, η Πολιτεία στο δικό της ρόλο, η Εκκλησία με τις δικές της δυνατότητες και το δικό της ρόλο, να ελέγξουμε αυτά που έχουν θεσπιστεί και να τα εφαρμόσουμε» δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απευθύνοντας έτσι έκκληση και στους Ιεράρχες να προστατεύσουν το ποίμνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.