ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιβεβαιώνει ο Θ.Πλεύρης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει άμεσα περιοριστικά μέτρα μετά τις αντιδράσεις

«Τα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση - Δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα»

Επιβεβαιώνει ο Θ.Πλεύρης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει άμεσα περιοριστικά μέτρα μετά τις αντιδράσεις

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει μερικά από τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε πριν τις γιορτές, λόγω των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Θ.Πλεύρης μίλησε το πρωί της Τρίτης για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης των μέτρων όπως για παράδειγμα στην εστίαση και τα γήπεδα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αυτό ακόμα και την Τετάρτη, μετά την συνεδρίαση των «ειδικών».

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον δείχνει μια κυκλική πορεία. Τα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση» είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα».

«Υπήρξαν μέτρα που ελήφθησαν με γνώμονα την εορταστική περίοδο όπως η μουσική. Θα συζητήσουμε αν τα μέτρα αυτά που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι έχουν κάποιο νόημα. Η εκτίμησή μας είναι να μείνουμε σε αυτή τη φιλοσοφία αλλά όπου μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση όπως για παράδειγμα να μην έχουμε αυστηρό αριθμό 1.000 ατόμων στα γήπεδα ή την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Ωστόσο, όπως είπε, «αν η επιτροπή εισηγηθεί ότι πρέπει να παραμείνουμε για παραπάνω χρόνο αυτό θα εκτιμηθεί».

Πλεύρης για επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για τις σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης εξηγώντας γιατί πέφτει το βάρος στις αναμνηστικές δόσεις είπε ότι «έχουμε δει ότι η πρώτη δόση έχει αποτέλεσμα μετά από περίπου έναν μήνα ενώ η τρίτη δόση έχει άμεση ανταπόκριση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η υποχρεωτικότητα θα έχει ηλικιακά χαρακτηριστικά αλλά πρώτα θέλουμε να δούμε την εφαρμογή της στους 60 και άνω από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οπότε θα έχουμε και τις διοικητικές κυρώσεις (σ.σ. το πρόστιμο των 100 ευρώ)» είπε ο Θάνος Πλεύρης και διεμήνυσε ότι «θα υπάρξουν πρόστιμα από την πρώτη ημέρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.