Κυβέρνηση: Καταπατάμε τις ελευθερίες σας και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό -«Ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε διαχωρισμό»

«Ήμασταν η μοναδική χώρα που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο», είπε ο Γ.Οικονόμου

Κυβέρνηση: Καταπατάμε τις ελευθερίες σας και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό -«Ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε διαχωρισμό»

(Αρχικό κείμενο – 9:38) Υπερήφανα για την καταπάτηση των ελευθεριών των Ελλήνων αισθάνονται τα κυβερνητικά στελέχη και το δηλώνουν και δημοσίως, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του πανηγύρισε για τους διαχωρισμούς και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

«Ήμασταν η μοναδική χώρα που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο. Ακόμα και άλλες χώρες σκέφτονται ακόμα τη προσαρμογή της πολιτικής τους.

Ήμασταν και από τις πρώτες χώρες που έβαλε το πάσο, που επέβαλλε διαχωρισμούς ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για την δημόσια Υγεία.

Αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται κάτι άλλο πάνω στο τραπέζι κάτι παραπάνω, αλλά η πρόκληση αύξησης των εμβολιασμών είναι διαρκής», είπε ο Γ.Οικονόμου σχετικά με το εμβόλιο.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αύριο, Τετάρτη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που έχουν οι αποφάσεις της. Θα ακούσουμε τους ειδικούς για το αν θα πάμε σε μια παράταση μιας εβδομάδας ή χαλάρωση. Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικόνομου.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο σε αυτή τη φάση να υπάρξει αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων.

«Σε αυτή τη φάση ισχύουν τα οριζόντια μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εάν μας εισηγηθεί η επιτροπή κάτι παραπάνω ή η εξέλιξη της πανδημίας, εδώ είμαστε. Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι παραπάνω για το πλαίσιο των μέτρων» είπε, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «η πρόκληση της αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι συνεχής».

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τον χρονικό ορίζοντα λήξης του μέτρου απαντώντας ότι «αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πόσο χρειάζεται να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει απάντηση για το πόσο θα πάει αυτό. Μπορεί η ανάγκη να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη να μας αναγκάζει να κρατήσουμε το μέτρο για παραπάνω διάστημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.