Να παραιτηθεί από τη θέση το γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης προτίθεται ο Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητές  του.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Βουδούρης επέρριψε τις ευθύνες σχετικά με τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

«Το ερώτημα είναι απλό. Γιατι ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο;» ανέφερε ο κ. Βουδούρης μιλώντας στον Σκάι. Παράλληλα έκανε έκκληση στον αναπληρωτή υπουργό να συναντηθούν και να του πει «πρόσωπο με πρόσωπο» αν δεν τον θέλει στη θέση αυτή.

Ο κ. Βουδούρης έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τον περασμένο Απρίλιο αλλά έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει δραστηριότητες, καθώς ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μουζάλας  με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για τις αρμοδιότητες.

Ο Γενικός Γραμματέας στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.

Σημειώνεται ότι ο  κ. Βουδούρης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια με το ΣΥΡΙΖΑ – ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου το 2014 και υποψήφιος βουλευτής, στις εθνικές εκλογές του 2015, αλλά δεν εξελέγη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διορίστηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με απόφαση που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός και ο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο διορισμός του δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (ΦΕΚ. 183/Υ. Ο. Δ. Δ. /6-4-2016).