ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το όνειδος Τσίπρα-Κοτζιά: ΣΥΡΙΖΑ και… πρόθυμοι ψήφισαν να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία» στον εθνικό τους ύμνο!

Το όνειδος Τσίπρα-Κοτζιά: ΣΥΡΙΖΑ και… πρόθυμοι ψήφισαν να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία» στον εθνικό τους ύμνο!

Η «συμφωνία των Πρεσπών», στην ουσία η συμφωνία εκχώρησης των ιστορικών και οικονομικών δικαιωμάτων της ελληνικής Μακεδονίας στα Σκόπια, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ τον περασμένο Ιούνιο και κυρώνεται σήμερα στην Βουλή, όπως αποδεικνύει το κείμενο που κατατέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα αποδέχεται την μη κατάργηση του κορυφαίου αλυτρωτικού συμβόλου των Σκοπίων: Του εθνικού ύμνου τους!

Κατά τρόπο ύπουλο, η κυβέρνηση Τσίπρα και ο Ν.Κοτζιάς που είχε διεξάγει τις σχετικές συνομιλίες, δεν έθιξαν καθόλου το θέμα του εθνικού ύμνου της ψευδομακεδονίας, η οποία βρίθει αλυτρωτικών αναφορών κι έτσι «και με το νόμο» πλέον και με την ελληνική πλήρη αποδοχή, η «Μακεδονία» παραμένει στον εθνικό τους ύμνο!

Τι υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα ο Ν.Κοτζιάς ως αποδεκτό στίχο στον εθνικό τους ύμνο; Ιδού: «Σήμερα στη Μακεδονία γεννιέται ένας νέος ήλιος ελευθερίας, σήμερα ανατέλλει στην Μακεδονία η νέα αρχή» και τελειώνει με τον στίχο: «Μακεδονία ελεύθερη, ζει ελεύθερα»!

Αυτό το «πράγμα», σήμερα με τις ψήφους των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των οκτώ αποστατών ή απλά ανεκδιήγητων, όπως ο τραγικός Σ.Θειδωράκης, ο οποίος αποσκοπεί και σε συνεργασίαμε τη…ΝΔ (Θανάσης Θεοχαρόπουλος​, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) και με την «σφραγίδα» της ελληνικής Βουλής, πλέον νομιμοποιείται, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις σκοπιανές διεκδικήσεις και τις συμμαχίες που θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Συνολικά στους στίχους του σκοπιανού εθνικού ύμνου η «Μακεδονία» ως χώρα, αναφέρεται τέσσερις φορές και αυτό το αποθέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με την ανοχή, επαναλαμβάνουμε των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έπρεπε να είχαν παραιτηθεί ΠΡΙΝ την υπογραφή των Πρεσπών)!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λεπτομέρεια; Οχι, βέβαια! Ο εθνικός ύμνος για το κάθε κράτος είναι ο «χάρτης» της ύπαρξής του. Ένας ύμνος γίνεται εθνικός ύμνος με συνταγματική πρόβλεψη. Γιατί δεν προέβλεψαν αυτό για τον σκοπιανό εθνικό ύμνοοι του ΣΥΡΙΖΑ; Για να κρατήσουν ζωντανές τις σκοπιανές διεκδικήσεις και τον ονομα «Μακεδονία»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.