Την προκήρυξη εκλογών στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας. Αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν που υπαινίσσεται την ανάγκη λήψης νέων μέτρων δήλωσε πως πλέον «η επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό»

«Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου, είπα την πλήρη αλήθεια στον λαό. Σήμερα όλα είπα τότε επιβεβαιώνονται. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων από το 2014, όταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη της στροφής στο δημόσιο στο 1 προς 5 ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1 στην σχέση αποχωρήσεων προσλήψεων.

Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια.

Η χώρα βγήκε σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες του λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής στο Μνημόνιο, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες στις σκληρές πολιτικές. Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος αυτός είναι η επιλογής του ελληνικού λαού».


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Κομισιόν:

Αμφισβήτησε ευθέως την εκτίμηση για πλεόνασμα εφέτος 4,1% και εκτιμά ότι αυτό θα κινηθεί στην περιοχή του 3,6%.

Η κοστολόγηση της ρύθμισης των δόσεων από την κυβέρνηση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των δανειστών. Η μεγάλη αντίρρηση των δανειστών έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η τρόικα πιστεύει ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» η οποία θα κυμαίνεται από 0,3% έως και 0,6% του ΑΕΠ σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά η οποία βλέπει θετική επίδραση της τάξεως του 0,2% του ΑΕΠ για το 2019 και 0,3% για το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ακόμη διαφωνία έγκειται και στην ποιοτική επίπτωση των μέτρων στην οικονομία. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση αναφέρονται τα εξής: «Οι χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ για τα προϊόντα διατροφής, τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες τροφίμων, τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο αντιτίθενται σε ένα σημαντικό μέτρο που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2015, διατηρώντας παράλληλα τον πολύ υψηλό συντελεστή 24% και αυξάνοντας περαιτέρω το κενό ΦΠΑ» αναφέρει η Επιτροπή υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα «κενά ΦΠΑ» (VAT GAP) στην Ευρώπη και τον 4ουψηλότερο κανονικό συντελεστή μεταξύ των χωρών μελών.