ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ατζέντα «καθαρής» Δεξιάς ακολουθεί τις πρώτες ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Παρελθόν τα φιλελεύθερα πειράματα;

Ατζέντα «καθαρής» Δεξιάς ακολουθεί τις πρώτες ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Παρελθόν τα φιλελεύθερα πειράματα;

Ικανοποίηση υπάρχει στον χώρο της «καθαρής» Δεξιάς κατά τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη καθώς φαίνεται πως ακολουθάει την ατζέντα της ειδικά σε ότι αφορά την εσωτερική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μέχρι αυτή την στιγμή εκπλήξει ευχάριστα και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Θα συνεχίσει έτσι ή θα επιστρέψει αργότερα στις γνωστές φιλελεύθερες συνταγές του παρελθόντος;

Πάντως οι πρώτες κινήσεις ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρες ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει στην χώρα η οποία παλεύει να επιστρέψει όχι μόνο στην οικονομική κανονικότητα αλλά και στην κοινωνική.

Άμεσα έρχονται προς ψήφιση τα πρώτα τρία νομοσχέδια για άσυλο, Ποινικό Κώδικα, φορολογικό και αναπτυξιακό

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε την απόδοση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς παρανόμως εισελθόντες στην χώρα΄.

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – που ανέβηκε στη Διαύγεια στις 20 Ιουνίου 2018 – που έδινε το δικαίωμα απόκτησης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ανακάλεσε την πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα παιδιά.

Ενέταξαν το μεταναστευτικό στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ απαλοίφοντας το υπουργείο Μετανάστευσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζουν πως οι παράνομες ροές αλλοδαπών αποτελούν ζήτημα εσωτερικής και εθνικής ασφάλειας για την χώρα.

Σημειώνεται ότι αυξημένες ήταν οι ροές αλλοδαπών στα ελληνικά νησιά τον περασμένο Ιούνιο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες και του 2018 και του 2017.

Συγκεκριμένα, στις 30 ημέρες του φετινού Ιουνίου πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, συνολικά 3.122 άτομα όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018 είχαν περάσει 2.439 και το 2017 είχαν περάσει 2.012.

Αύξηση καταγράφεται και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με τον αριθμό των αλλοδαπών που έφτασε στην Ελλάδα από την Τουρκία τις πρώτες επτά ημέρες του τρέχοντος μήνα να ανέρχεται σε 981 ανθρώπους όταν τις πρώτες επτά ημέρες του Ιουλίου του 2018 ο αριθμός τους ήταν 571.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα, ο αριθμός των αλλοδαπών που μπήκαν τα τελευταία χρόνια αγγίζει τους 80.000 με το μεγαλύτερο βάρος να σηκώνουν για άλλη μια φορά τα πέντε νησιά-υποδοχείς στο ανατολικό Αιγαίο καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτά, έχοντας περάσει από την Τουρκία, είναι διπλάσιος από αυτόν των πραγματικών θέσεων στα κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στα χαρτιά φαίνεται να έχει μείνει το πρόγραμμα επιστροφών στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής το 2019 έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 79 επιστροφές. Το 2018 είχαν πραγματοποιηθεί 332, το 2017 επιστράφηκαν 683 μετανάστες και το 2016 είχαν πραγματοποιηθεί 801 επιστροφές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα του το μεταναστευτικό ,γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη (ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30) με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αναπληρωτή του αρμόδιο για το μεταναστευτικό, Γιώργο Κουμουτσάκο, οι οποίοι τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκαν στη Μυτιλήνη ο πρώτος και στη Σάμο ο δεύτερος προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για την κατάσταση στα νησιά αυτά. Στη σύσκεψη θα παραστεί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης

Καταθέτει ν/σ για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία από το 1974 καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για να προστατεύονται με την χρήση του ακραίες περιθωριακές ομάδες.

Η κυβέρνηση προχωράει στην ανασύσταση της ΔΕΛΤΑ ενώ θα προχωρήσει στην άμεση κατάλυση του άβατου των Εξαρχείων.

Η σκληρή δήλωση του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια κατά της Άγκυρας αν και λάθος διατυπωμένη καθώς μίλησε για «αγιαλίτιδα ζώνη». Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό ΥΠΕΞ επιχείρησε να απαντήσει τόσο σκληρά στην Τουρκία μετά από χρόνια soft-ανακοινώσεων που σίγουρα προκαλούσαν τον γέλωτα στην Άγκυρα.

«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας…» είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Βέβαια πάνω στην βιασύνη έπραξαν το λάθος στο ΥΠΕΞ να μιλήσουν για «αιγιαλίτιδα ζώνη» που σημαίνει τα χωρικά ύδατα των 12 ν.μ και όχι για την κυπριακή ΑΟΖ ή για την κυπριακή υφαλοκρηπίδα που έχουν να κάνουμ με ζητήματα εκμετάλλευσης αλιείας και ενεργειακών πόρων και ξεπερνούν τα 200 ν.μ.

Η «αιγιαλίτιδα ζώνη» έχει να κάνει αποκλειστικά με την άσκηση εθνικής κυριαρχίας.

Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ από την ημέρα που ανέλαβε ο Μ.Χρυσοχοΐδης ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική πορεία και καταλύει τις παράνομες καταλήψεις σε κτίρια στο κέντρο των Αθηνών.

Μετά το City Plaza οι αρχές στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν σε μία κανονικότητα όπου οι καταλήψεις αντιμετωπίζονται ως παράνομες πράξεις, έκοψαν το ρεύμα στην Στέγη Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26.

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αρμόζει σε μια χώρα η οποία θέλει ν αέχει οικονομική ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να γίνει μονάχα με μείωση φόρων. Γιατί οι βαρύτατοι φόροι σκοτώνουν την οικονομία.

Τα άμεσα μέτρα για ελάφρυνση των πολιτών είναι:

– 120 δόσεις: άτοκες δόσεις για 2,3 εκατ. μικροφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ και εισόδημα ως 20.000
– Εστίαση: ΦΠΑ 13% στα πάντα, πλην αλκοολούχων ποτών (ενδεχομένως από Σεπτέμβριο)
– ΕΝΦΙΑ: Οριζόντια μείωση για όλους 10%-15% το 2020 (και συνολικά 30% στη διετία)
– Επιχειρήσεις: Μείωση φόρου εισδήματος 20% αντί 28%, από το 2020 (ενδεχομένως σταδιακά)
– Φόροι μερισμάτων: Μείωση από 10% σε 5% το 2020

Τα μέτρα σε δεύτερο χρόνο είναι:

– Φόρος 9% αντί 22% για εισόδημα έως 10.000
– Ανώτατος συντελεστής φόρου 42% αντί 45%
– Διατηρείται η έκπτωση φόρου μισθωτών-συνταξιούχων
– Έκπτωση φόρου 50% για δαπάνες κατοικίας
– Αναστολή ΦΠΑ για τρία χρόνια στην Οικοδομή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.