Τ.Θεοδωρικάκος: «Να μπει τέλος σε ξεπερασμένες αντιλήψεις στη σχέση του κράτους με τους πολίτες»

Τ.Θεοδωρικάκος: «Να μπει τέλος σε ξεπερασμένες αντιλήψεις στη σχέση του κράτους με τους πολίτες»

Την ανάγκη να μπει τέλος «σε ξεπερασμένες αντιλήψεις κατεστημένες λογικές στη σχέση του κράτους με τους πολίτες, και κυρίως στην ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η διαφθορά είναι ίδιον του κρατικού μηχανισμού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα»

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την ομιλία του στην ημερίδα της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας για τον Εσωτερικό Ελεγχο στους ΟΤΑ αναγνώρισε, πάντως, ότι «ο δρόμος είναι μακρύς, προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών και να λάμψει επιτέλους η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Το σύνθημα “διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα”, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Και χρειάζονται βεβαίως ορθολογικές και καινοτόμες πολιτικές και δράσεις», προσέθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι από το υπουργείο Εσωτερικών, με τη στήριξη γαλλικής τεχνικής βοήθειας, βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτική φάση της λειτουργίας μονάδων εσωτερικού ελέγχου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την υποστήριξη 16 φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης (15 δήμων και μιας περιφέρειας), όπως προβλέπει ο νόμος 4622/2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, επισήμανε, πρέπει να ξεκινήσει «από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ίδιο το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση. «Στο πλαίσιο αυτό η ανοχή σε δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους που παραβαίνουν το καθήκον τους με οποιονδήποτε τρόπο, είναι υποχρεωτικό να τελειώσει», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.