Γ.Γεωργαντάς: «Άδικο το ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν μείωσαν το κόστος των data στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια»

Γ.Γεωργαντάς: «Άδικο το ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν μείωσαν το κόστος των data στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν προχώρησαν σε μειώσεις του κόστους των data (δεδομένων) και στα υπάρχοντα συμβόλαια συνδρομητών αλλά μόνο σε αυτά που θα γίνουν από εδώ και στο εξής.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα πιέσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο επόμενο διάστημα προκειμένου η μείωση να αφορά και τους καταναλωτές που έχουν ήδη συμβόλαια.

«Είμαι ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση των εταιρειών και από το γεγονός ότι άνοιξε αυτή η συζήτηση», είπε ο κ. Γεωργαντάς. Και συνέχισε:

«Ανταποκρίθηκαν οι εταιρείες στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και ανακοίνωσαν άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο ελκυστικά πακέτα. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει και ο ανταγωνισμός το επόμενο διάστημα. Πρέπει κι αυτοί να καταλάβουν πως θα πρέπει να περιορίσουν τα κέρδη τους και να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Θα πιέσουμε περαιτέρω για να γίνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα της όλης διαβούλευσης».

«Άδικο οι μειώσεις να μην ισχύουν και για τα υπάρχοντα συμβόλαια»

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι «είναι άδικο ότι οι μειώσεις δεν αφορούν και τα υπάρχοντα συμβόλαια. Νομίζω ότι θα γίνει συνείδηση και σε αυτές τις εταιρείες ότι δεν γίνεται να έχουν μια κοινωνία απέναντί τους που βλέπει υψηλότατες χρεώσεις και μάλιστα αυτό να λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει η χώρα. Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα πιέσει τις εταιρείες οι μειώσεις να ισχύσουν και στα υπάρχοντα συμβόλαια, αυτό είναι απολύτως δίκαιο και θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Το 5G στην Καλαμάτα

Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα με τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G, το υπουργείο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το θέμα που έχει προκύψει ως προς τη σύνδεση του 5G με την υγεία των πολιτών:

«Είναι μια αφορμή αυτό που έγινε στην Καλαμάτα για να γίνει πιο συγκεκριμένος και πιο μεθοδικός ο τρόπος ενημέρωσης των πολιτών για να γίνει συμμέτοχος και η κοινωνία. Εμείς το επόμενο διάστημα θα κάνουμε την ενημέρωση που χρειάζεται με όποιον τρόπο κριθεί πιο πρόσφορος αλλά θα ήθελα να πω ότι με την τελευταία αδειοδότηση που περάσαμε και το θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήσαμε για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ουσιαστικά πλέον ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός κεραιών από ότι υπήρχε μέχρι σήμερα και αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερες είναι οι κεραίες τόσο μικρότερη είναι η ακτινοβολία. Οι λίγες κεραίες είναι αυτές που έχουν μεγάλη ακτινοβολία γιατί θα πρέπει να πάει μακριά το σήμα. Οι περισσότερες κεραίες έχουν μικρότερη ακτινοβολία. Όταν το κινητό ψάχνει να βρει το σήμα σε μια απομακρυσμένη κεραία η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι μεγαλύτερη, όταν το βρίσκει σε μια πολύ κοντινή κεραία η ακτινοβολία είναι πολύ μικρότερη. Με τα όρια που έχουμε θεσπίσει στο νόμο που ψηφίσαμε είμαστε στο 70% προς τα κάτω από τα ευρωπαϊκά όρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι υποδομές για την υποδοχή του 5G θα είναι έτοιμες στο τέλος του 2020 και η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2021: «Πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε σήμερα. Είναι ένας καινούργιος κόσμος που ξεκίνησε και προχωρά, είναι μονόδρομος για τη χώρα να ακολουθήσουμε κι εμείς. Πρέπει να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αλλιώς θα μείνουμε παρατηρητές σε μια δύσκολη περίοδο και δεν θα έχουμε στη συνέχεια τη δυνατότητα να ανακάμψουμε. Μας δίνεται μια ευκαιρία στην οποία επιταχύνοντας θα κερδίσουμε χαμένο χρόνο από τα χρόνια των μνημονίων συνολικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.