ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κλειστές» δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που δεν θα είναι… κλειστές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

«Κλειστές» δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που δεν θα είναι… κλειστές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Οι δήμαρχοι των νησιών του Βόρειου Αιγαίου και ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου συμμετείχαν σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για να διεκδικήσουν την κατασκευή εντελώς κλειστών δομών φιλοξενίας για τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες όπου εκεί θα διαμένουν μέχρι την απέλασή τους από την χώρα.

Αντί για αυτό πήρα τις… «κλειστές» δομές της κυβέρνησης που μόνο κλειστές δεν θα είναι καθώς θα πρόκειται απλώς για απομακρυσμένους, από τα αστικά κέντρα των νησιών, χώρους που επί της ουσίας δεν θα λύσουν κανέναν πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νότης Μηταράκης στου δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους νησιώτες. Ως προς αυτό το σκέλος ανακοίνωσε ότι θα γίνονται συστηματικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, κάθε δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνεται πιο ομαλά και ανέφερε ότι κάθε μέτρο που θα ανακοινώνει η κυβέρνηση θα βοηθά στον περιορισμό των ροών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Οπως προβλέπει αυτό, θα κλείσουν το 2020, είπε και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να είναι συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.