ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β.Κικίλιας: «Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα κατά την άποψή μου στο ΕΣΥ»

Β.Κικίλιας: «Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα κατά την άποψή μου στο ΕΣΥ»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων εξέφρασε την ανάγκη να αναθεωρηθούν πολλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την κρίση του κορωνοϊού.

«Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα κατά την άποψή μου. Ο τρόπος που είναι δομημένο το σύστημα, το μισθολογικό των γιατρών και των νοσηλευτών, το πώς τους προσλαμβάνουμε και πόσο γρήγορα μπορούμε να τους έχουμε, πόσες και ποιες ΜΕΘ έχουμε και πόσες χρειαζόμαστε» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού υπήρχαν 565 κρεβάτια ΜΕΘ και «με τον προγραμματισμό εισροής υλικών που έχει γίνει, όπως αναπνευστήρες, μόνιτορ, κρεβάτια κλπ., θα έχουμε φτάσει εντός του μηνός Απριλίου τις 1000 κλίνες ΜΕΘ».

Ο Β.Κικίλιας επισήμανε πως χρειάζεται μια νέα πολιτική για τα Συστήματα Υγείας σε όλη την Ευρώπη, τα οποία, όπως είπε, δεν άντεξαν – κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

«Εμείς θέλουμε μία ισχυρή δημόσια Υγεία. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε πάνω από 4000 εγκρίσεις και προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας πλέον που να αμφιβάλλει, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ένα σκληρό καλοκαίρι προετοιμασίας και δουλειάς, γιατί όπως είπε, του χρόνου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυο ιούς: Τον ιό της γρίπης και τον COVID. «Πρέπει να είμαστε διπλά προετοιμασμένοι. Με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά τα μέτρα που παίρνουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να είναι η παρακαταθήκη που θα μείνει στο ΕΣΥ για το αύριο», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.