Στ.Πέτσας: «Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη» – Ούτε τον Μάϊο η «απελευθέρωση»;

Στ.Πέτσας: «Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη» – Ούτε τον Μάϊο η «απελευθέρωση»;

Όπως φαίνεται θα αργήσουμε πολύ για να βγούμε από τα «χρυσά κλουβιά» μας και ακόμα κι όταν βγούνε θα αργήσουμε πολύ περισσότερο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, κι αν τις πάρουμε…

«Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Είπε ακόμα ότι δημοσιεύματα με ημερομηνίες είναι fake news είναι ανυπόστατα και επικίνδυνα. Προειδοποίησε ότι όσοι τα διακινούν εμπίπτουν στο νόμο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι δηλώσεις αυτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει «φως» στην καραντίνα ούτε στις αρχές Μαΐου.

Επίσης όπως είπε αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και αυξάνονται τα πρόστιμα. «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί. Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πριν την άρση των μέτρων αν μετακινηθούν σε τόπο Α κατοικίας. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Ερωτηθείς για την άποψη της κυβέρνησης για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, είπε: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση. Η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές αποφάσεις. Είμαστε σε επικοινωνία για το Πάσχα. Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία. Έχουμε εξασφαλίσει την μεταφορά του Αγίου φωτός στην Ελλάδα».

Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM. Πρόσθεσε δε ότι ως προς το τελευταίο σκέλος η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών δέχονται ως μοναδική προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.