«Κότα» ο Ν.Χαρδαλιάς μπροστά στο ΚΚΕ – Για τους πολίτες πρόστιμα – Για τους «ερυθροφρουρούς»: «Θα τους κρίνει ο κόσμος»!

«Κότα» ο Ν.Χαρδαλιάς μπροστά στο ΚΚΕ – Για τους πολίτες πρόστιμα – Για τους «ερυθροφρουρούς»: «Θα τους κρίνει ο κόσμος»!

Εντύπωση προκαλεί η απροθυμία των κυβερνητικών στελεχών να αρθρώσουν έστω και μια λέξη απέναντι στην μαζική παραβίαση των νόμων και των κανονιστικών διατάξεων από το ΚΚΕ κατά την διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Οι συγκεντρώσεις προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες» παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε ότι «τους προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες επισημαίνοντας πως είναι για το δημόσιο συμφέρον», οι οποίες, ωστόσο, αγνοήθηκαν. «Κάποιοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την κατάσταση» δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συμπεραίνοντας πως «οι πολίτες μας κρίνουν όλους».

Την ίδια ώρα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ήταν «κυβερνητική απόφαση» να μην υπάρξουν κατασταλτικές ενέργειες χθες και να μην στείλουμε την αστυνομία , “Θα μεγενθύναμε το πρόβλημα εάν αποφασίζαμε να προχωρήσουμε δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων” αλλά στο εξής «σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας που θα γίνεται, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας πρώτα από όλα» επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι οι περιορισμοί για τις κοινωνικές συναθροίσεις εξακολουθούν να ισχύουν και δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει να έρθει σε καμία αντιπαράθεση με το ΚΚΕ την ίδια στιγμή που για τους πολίτες που υπέμειναν όλη αυτή την περίοδο την καραντίνα υπήρχαν μόνο πρόστιμα, αστυνομική παρέμβαση και εισαγγελέας για κάθε παράβαση.

Οι εικόνες όπως του βίντεο με εκατοντάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται, ακόμα και αν τηρούσαν τις κατάλληλες αποστάσεις, φαίνεται πως δεν επέφεραν κανένα πρόστιμο, ούτε κάποια εισαγγελική παρέμβαση.

Αλήθεια τι SMS έστειλαν οι διαδηλωτές;

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνέλαβε ιερείς, ενώ εκατοντάδες πολίτες δέχονται καθημερινά πρόστιμο για «άσκοπες μετακινήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.