Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Είμαστε πανέτοιμοι υγειονομικά για να ξεκινήσει και πάλι ο Τουρισμός. Η χώρα ελπίζει» τόνισε μία ημέρα μετά την παρουσίαση των κυβερνητικών σχεδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκίνηση του τουριστικού κλάδου θα δοθεί στις 25 Μαΐου με την ελεύθερη πλεύση των σκαφών αναψυχής.

Όσον αφορά τις αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, ο κ. Κόνσολας ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει, μόνο εφόσον η καμπύλη της πανδημίας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, παρέπεμψε στο ειδικό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες σταθμούς:

25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής

29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπινγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας

15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων

15 Ιουνίου: Επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1 Ιουλίου: Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας