ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποινή-«χάδι» στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη που πάτησε και σκότωσε έξω από τη Βουλή τον άτυχο Ιάσωνα

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και δεν του αφαιρείται καν το δίπλωμα!

Ποινή-«χάδι» στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη που πάτησε και σκότωσε έξω από τη Βουλή τον άτυχο Ιάσωνα

Ένοχος κρίθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο αστυνομικός και οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ως υπαίτιος του θανάτου του Ιάσωνα Λαλαούνη, ύστερα από τροχαίο έξω από τη Βουλή το Μάρτιο του 2021 ωστόσο όμως καταδικάστηκε με ποινή-«χάδι» τριών ετών με αναστολή και δεν του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης!

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας από το Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου παρόντες ήταν η οικογένεια και οι φίλοι του 22χρονου μοτοσικλετιστή.

Προκαλεί εντύπωση ότι του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ενώ δεν του χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση.

Και είναι άξιο απορίας πως δεν το αφαιρέθηκε το δίπλωμα όπως θα είχε γίνει σε οποιοδήποτε άλλο πολίτη εάν είχε εμπλακεί σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Εξ’ όσων φαίνονται από την απόφαση του δικαστηρίου δεν αποδίδεται κάποια ευθύνη στο θύμα.Η ενοχή είναι ξεκάθαρη του αστυνομικού.

Ας υποτεθεί όμως ότι η ποινή ήταν ελαφριά λόγω πρότερου έτοιμου βίου.

Γιατί όμως δεν του αφαιρέθηκε το δίπλωμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια συνυπευθυνότητας του θύματος;

Αξίζει όμως να υπενθυμιστούν κάποια πράγματα από εκείνο το τραγικό περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2021.

Το βίντεο το οποίο είχε δημοσιεύσει το pronews.gr ήταν συγκλονιστικό.

Ο τροχονόμος έξω από τη Βουλή επιτέθηκε κατά του διανομέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και είχε δει το περιστατικό και μάλιστα του έκοψε και κλήση επειδή δεν φορούσε κράνος!

Μάλιστα εν συνεχεία με μία… «ευγένεια» που «σπάει κόκαλα» του είπε «σήκω φύγε και εξαφανίσου»!

Όπως προκύπτει από το οπτικό υλικό, ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. έστριψε από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας αριστερά για να μπει στο κοινοβούλιο.

Γιατί το υπηρεσιακό όχημα δεν έπρεπε να μπει από τη συγκεκριμένη πύλη

Από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη βουλή, αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτεται ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι με βάση τις διαδικασίες της βουλής, που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη.

Όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας, από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.

Ο οδηγός του οχήματος της φρουράς της Ν.Μπακογιάννη, έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της βουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής. Κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο.

Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν χωρίς να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι την ώρα που έστριβε ο αστυνομικός από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο κοινοβούλιο, από το αντίθετο ρεύμα περνούσε ένα ταξί, το οποίο έκοψε ταχύτητα για να περάσει το υπηρεσιακό όχημα κάθετα το δρόμο και να εισέλθει στη Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αστυνομικός δεν είδε, ωστόσο, ότι πίσω από το ταξί, στη δεξιά λωρίδα της ανόδου, ανέβαινε το δρόμο και η μοτοσικλέτα του Ιάσονα. Έτσι, ο αστυνομικός έστριψε αριστερά και λίγο πριν περάσει τη μπάρα της εισόδου της Βουλής η μοτοσικλέτα συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος. Ο 23χρονος εκτοξεύτηκε στον αέρα και τότε το κράνος του έφυγε από το κεφάλι του για άγνωστο λόγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.