ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η κυβέρνηση απειλεί την ελληνική κοινωνία με τοπικά ή & ολικά «lockdown» αν «διασκεδάσει πολύ» & «συνωστιστεί»

Η κυβέρνηση απειλεί την ελληνική κοινωνία με τοπικά ή & ολικά «lockdown» αν «διασκεδάσει πολύ» & «συνωστιστεί»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, επιβεβαίωσε πως «υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά».

Δηλαδή απειλείται η ελληνική κοινωνία με νέες καραντίνες εάν διασκεδάσει πολύ και συνωστιστεί.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Στην γραμμή της κυβέρνησης βρίσκονται και οι υγειονομικές αρχές:

«Εκατοντάδες κόσμου συνωστίσθηκαν πάνω στην άμμο και γύρω από το κεντρικό μπαρ γνωστού καταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες, προσπαθώντας να ακούσουν τις παραγγελίες των πελατών που δεν ακούγονταν λόγω των ντεσιμπέλ. Έγινε δηλαδή αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν οι επιστήμονες, δηλαδή, τη μεταφορά σταγονιδίων από τις φωνές, σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό» αναφέρουν με νόημα.

Οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ώρες εφιστούν την προσοχή των πολιτών υπογραμμίζοντας πως τέτοιες εικόνες ενδέχεται να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση επανεμφάνισης πολλών κρουσμάτων δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε νησιά και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έτσι λένε…

Εμείς θα πούμε το εξής: Χθες το βράδυ σε πολυτελές dance restaurant της αθηναϊκής ριβιέρας στο πάρτι που διοργάνωσε με χωρητικότητα 1000 άτομα δεν μπορούσες να περάσεις από τον κόσμο.

Είμαστε σοβαροί; Πώς θα διασκεδάσει ο κόσμος σε αποστάσεις 10 μέτρων; Θα μιλάνε με μηνύματα στο messenger μεταξύ τους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή η κυβέρνηση είναι εχθρική προς την εστίαση (το απέδειξε και πριν τον κορωνοϊό) και θέλει να κάνει την Ελλάδα «βιομηχανική δύναμη» (εδώ γελάμε) θα πρέπει να πεινάσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην «μεγάλη πορεία για την βιομηχανοποίηση»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.