Κ. Καραμανλής: «Στόχος μας να είναι έτοιμοι μέχρι το 2022 τρεις ακόμη σταθμοί του μετρό»

Κ. Καραμανλής: «Στόχος μας να είναι έτοιμοι μέχρι το 2022 τρεις ακόμη σταθμοί του μετρό»

Στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμό του μετρό παρευρέθη ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπου και αναφέρθηκε στους νέους στόχους της κυβέρνησης.

Τη σημασία της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «Χαϊδάρι-Πειραιάς» για την καθημερινότητα των πολιτών τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την ειδική τελετή στον σταθμό της Νίκαιας, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Νίκαια» και «Κορυδαλλός» θα ανοίξουν στις 05:30 το πρωί της Τρίτης για το επιβατικό κοινό.
Υπογράμμισε ότι η χαρά του είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι νέοι σταθμοί είναι σε τρεις περιοχές επιβαρυμένες, επισημαίνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να γίνεται καλύτερη η καθημερινότητα του πολίτη.

«Σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του Μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής».

Όπως σημείωσε τους τρεις νέους σταθμούς αναμένεται να τους χρησιμοποιούν καθημερινά 63.000 επιβάτες.

Δήλωσε, επίσης, πως επόμενος στόχος είναι να είναι έτοιμοι το 2022 και οι άλλοι τρεις σταθμοί, τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγάλο έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, «Χαϊδάρι-Πειραιάς» αποτελείται από σήραγγα μήκους πάνω από 7,5 χλμ., έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

«Όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί, πέραν της αυτονόητης ανάσας που θα δώσει στην καθημερινότητα των πολιτών, θα έχει και μεγάλο αναπτυξιακό πρόσημο. Η σύνδεση που θα προκύψει, μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα» σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός σημείωσε πως «συνολικά για την επέκταση της Γραμμής 3 δούλεψαν και δουλεύουν πάνω από 2000 άνθρωποι και όλοι αξίζουν ένα μπράβο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.