Σ.Πέτσας: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων» (βίντεο) (upd2)

Σ.Πέτσας: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων» (βίντεο) (upd2)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως υποχρεωτική θα είναι έως τις 18 Αυγούστου η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας ενώ για το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, υπογράμμισε ότι η συμμόρφωση στο μέτρο είναι κρίσιμη ώστε να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ακόμη πως παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι αφύπνισης και ζητά από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

​Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι από σήμερα ξεκινά σε σταθερή βάση τρεις φορές την εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία θα συμμετέχει μία κλειστή ομάδα ώστε να λαμβάνονται και ανανεώνονται αποφάσεις για την πανδημία.

Ερωτηθείς για το το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα και αν θα τεθούν νέοι περιορισμοί όπως η αποστολή SMS για τις ευπαθείς ομάδες, τόνισε ότι νέα μέτρα θα εξεταστούν εφόσον αξιολογηθούν τα προηγούμενα.

«Αν χρειαστεί θα λάβουμε νέα μέτρα»

Αν χρειαστεί – όπως είπε ο κ. Πέτσας – θα λάβουμε νέα μέτρα.


Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας στην οποία συμμετείχαν οι Σωτήρης Τσιόδρας, Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς, με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι το απόγευμα θα δοθεί στη δημοσιότητα το προσχέδιο της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Για το μεταναστευτικό, είπε ότι συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και οι επιστροφές προσφύγων.

Το τελευταίο 4μηνο όπως είπε, παρατηρείται μείωση των ροών που φτάνει το 93%. Οι αφίξεις στη Χίο την Κω και τη Λέρο ήταν μηδενικές σημείωσε ενώ στη Μυτιλήνη η μείωση έφτασε το 85%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.