ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Μηταράκης: «Η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων»

Ν.Μηταράκης: «Η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων»

Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Ουγγαρίας, δρ. Σάντορ Πιντέρ, συναντήθηκε την Παρασκευή (28/08) στη Βουδαπέστη ο Νότης Μηταράκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που δημιουργεί η έλευση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και συνολικά την Ευρώπη, καθώς και το επικείμενο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε την ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, ενίσχυσης των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, καθώς και επίδειξης αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, αναφέροντας πως «η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων, παρά την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, ενώ στη χώρα μας σημειώνονται πλέον αφίξεις αλλοδαπών που δεν διατρέχουν κίνδυνο στη γείτονα χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε πως «η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποτελεί κανονικότητα κι όχι ζητούμενο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.