ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι «ειδικοί» μετά το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία προτείνουν στην κυβέρνηση να κλείσει κέντρα διασκέδασης κ.λ.π

Οι «ειδικοί» μετά το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία προτείνουν στην κυβέρνηση να κλείσει κέντρα διασκέδασης κ.λ.π

Oι «ειδικοί» «ξαναχτύπησαν» και προτείνουν με τα νέα τους μέτρα ουσιαστικά στρατιές ανέργων!

Συγκεκριμένα οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από μια μαραθώνια τηλεδιάσκεψη χθες το απόγευμα έκαναν εισηγήσεις για μέτρα στο πεδίο της ψυχαγωγίας και της εστίασης, στις λαϊκές αγορές, στο ωράριο των καταστημάτων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τέλος στη χρήση μάσκας.

Τα μέτρα αυτά πέραν της οικονομικής «εξαέρωσης» θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά την κοινωνική ζωή και τον ψυχισμό των Ελλήνων.

Ποια μέτρα εισηγήθηκαν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πλέγμα μέτρων που εισηγήθηκαν οι ειδικοί αφορά το πεδίο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, και με χρονική διάρκεια σε πρώτη φάση δύο εβδομάδων.

Προτάθηκε η αναστολή υπαίθριων θεαμάτων, συναυλιών και παρεμφερών πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και η αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η αναστολή λειτουργίας χώρων ή εκδηλώσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερμεταδόσεις κορωνοϊού μπορεί να βάλει φρένο στην εκτός ελέγχου πορεία του ιού. Υπενθυμίζεται ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες από την αρχή του καλοκαιριού για την υπέρ-μετάδοση του ιού καθώς ένας θετικός στον κορωνοιό μπορεί να μεταδώσει σε δεκάδες άλλους γύρω του.

Προς την ίδια κατεύθυνση και για την αποτροπή του συγχρωτισμού προτάθηκε η αναστολή της λειτουργίας των χώρων με ζωντανή μουσική, πχ είτε μπαρ είτε μπουζούκια.

Επίσης προτείνεται η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, με εξαίρεση τους θερινούς (που δεν έχει σημασία πια καθώς τελείωσε το καλοκαίρι).

Στην ελαχιστοποίηση του συγχρωτισμού στοχεύει και ο περιορισμός των ατόμων που θα μπορούν να παρευρίσκονται σε ένα μυστήριο ή σε μια κοινωνική εκδήλωση που το ακολουθεί, όπως πάρτι γάμου. Από 50 άτομα που επιτρέπεται σήμερα θα μπορούν να παρευρίσκονται λιγότερο από τα μισά, για την ακρίβεια 20 άτομα.

Τέλος, περιοριστικά μέτρα εισηγήθηκαν οι ειδικοί και για τα καταστήματα εστίασης και τις καφετέριες ώστε να επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 εφόσον πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού. Αυτό ισχύει σήμερα στη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης και είχε εφαρμοστεί πρώτα στον Πόρο τον περασμένο Ιούλιο.

Στοχευμένη φαίνεται να είναι και η πρόταση των ειδικών για τους περιορισμούς στις λαϊκές αγορές, για τις οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες, εισηγήθηκαν να πραγματοποιούνται για τις επόμενες δύο εβδομάδες με το 50% των παραγωγών.

Εισηγείται και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς με 50% πληρότητα επιβατών. Στον ίδιο στόχο θα οδηγήσει σύμφωνα με τους ειδικούς και ο επαναπροσδιορισμός ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων, ώστε να μην συμπίπτει το άνοιγμα και το κλείσιμό τους – να ανοίγουν, π.χ., πιο νωρίς τα σούπερ μάρκετ κατά μια ώρα και μια ώρα πιο αργά τα άλλα εμπορικά καταστήματα, ώστε να απλώνεται η κίνηση των εργαζομένων Λεκάκης των πελατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας, κατά πληροφορίες, προτάθηκε ισχυρή σύσταση για χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.