ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2,5 δισ.ευρώ «λύτρα» «έδωσε» η Ελλάδα στην Τουρκία για να απομακρυνθεί το Oruc Reis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2,5 δισ.ευρώ «λύτρα» «έδωσε» η Ελλάδα στην Τουρκία για να απομακρυνθεί το Oruc Reis

Την ώρα που το «Οruc Reis» έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και υποτίθεται ότι η Ελλάδα ήταν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την κυπριακή του Νίκου Αναστασιάδη συνυπέγραφε για την κατάθεση 2,5 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς του τουρκικού κράτους από την ΕΕ!

Βάσει της ακολουθίας των γεγονότων αποδεικνύεται ότι δεν ανανεώθηκε η NAVTEX για το «Oruc Reis» επειδή πληρώσαν «λύτρα» 2,5 δισ.ευρώ.

Η γερμανική Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου όπου υποτίθεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας προχώρησε στο «δώρο» αυτό προς την Άγκυρα όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Έτσι συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται πως θα υπάρξουν συζητήσεις για κυρώσεις κατά της Άγκυρας!

Έτσι οι πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου μαζί με τους υπόλοιπους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ κατέληξαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 στις Βρυξέλλες σε συμφωνία σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2021, όπου πέραν των άλλων προβλέπεται και το «μπαξίσι» προς τους Τούρκους.

Για να γίνει κατανοητό πως συνδέονται όλα αυτά με την αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, την εισήλθε σε αυτήν από τις 10 Αυγούστου και έμεινε μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν απλώς έληξε η NAVTEX και δεν ανανεώθηκε μετά την πληρωμή των 2,5 δισ. με ελληνική και κυπριακή υπογραφή από την ΕΕ, κι ενώ εκτελούσε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία θα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος από τα κονδύλια της περίφημης προενταξιακής βοήθειας (IPA III) που για το 2021 ανέρχονται σε 1,9 δις ευρώ καθώς και τουλάχιστον μισό δις ευρώ από τα κονδύλια για την παράνομη μετανάστευση.

Δηλαδή για να μην αφήσει η Τουρκία τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που διαβιούν στο έδαφός της να πάνε στην Ελλάδα.

Η αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα παρουσιάστηκε από ελληνικής πλευράς ως δήθεν βήμα καλής θέλησης της Τουρκίας και ως υποχώρηση Ερντογάν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Άγκυρας, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν για άλλη μια φορά κέρδισε την «παρτίδα» για να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος.

Το ίδιο έγινε και στις αρχές Ιουλίου όταν δεν έβγαλε σε πρώτη φάση το Ορούτς Ρέις μιας και στις 10 Ιουλίου η ΕΕ του έδωσε 485 εκατ. ευρώ για το πάλι για την παράνομη μετανάστευση.

Ακολούθησε στη συνέχεια στις 21 Ιουλίου η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πακέτο των 1,8 τρις ευρώ για το διάστημα 2021-2027 από το οποίο επίσης ο Ερντογάν θα πάρει αρκετά δις ευρώ μέσω των κονδυλίων της ΕΕ για προενταξιακή βοήθεια (IPA III) ύψους 12,5 δις ευρώ καθώς και πάνω από 3 δις ευρώ από τα κονδύλια για το «προσφυγικό» συν χαμηλότοκα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συν το δικαίωμα συμμετοχής των τουρκικών εταιριών σε διαγωνισμούς που θα προκύψουν για τα έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχουν όμως και άλλα «δώρα» για την Τουρκία καθώς η Κομισιόν στις 24 Αυγούστου πρότεινε τους νέους Πανευρωμεσογειακούς προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής των εμπορευμάτων μέσω των οποίων τα τουρκικά εμπορεύματα θα εισάγονται χωρίς δασμούς και άλλους τελωνειακούς περιορισμούς στην ΕΕ ακόμη και αν παράγονται σε Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν ολίγοις για ότι κάνει η κυβέρνηση Ερντογάν, κερδίζει και το απαραίτητο αντάλλαγμα για να το σταματήσει. Με βάση αυτά το να συζητάμε για κυρώσεις κατά της Τουρκίας είναι απλώς ανέκδοτο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.