ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τα ελάχιστα εμβόλια έφεραν κυβερνητική κρίση – Οι «μανδαρίνοι», οι εμβολιασμοί-σόου και ο ανασχηματισμός

Τα ελάχιστα εμβόλια έφεραν κυβερνητική κρίση – Οι «μανδαρίνοι», οι εμβολιασμοί-σόου και ο ανασχηματισμός

Τα εμβόλια από τα οποία ανέμενε η κυβέρνηση να ξεκινήσει η «αντεπίθεσή» της στο μέτωπο του κορωνοϊού, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην στην συνείδηση των πολιτών και να της δοθεί «μια ανάσα» από την οργή των πολιτών για τα «lockdown χωρίς αύριο», κατέληξαν σε μία νέα παταγώδη επικοινωνιακή αποτυχία με 100% ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Μια αποτυχία την οποία προσπάθησε να μεταθέσει σήμερα στις πλάτες των κυβερνητικών στελεχών, όπως του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζιδάκη και της ιατρού συζύγου του.

Σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες εμφανίστηκαν ρεπορτάζ που τους χαρακτήριζαν «μανδαρίνους», όπως και τα δεκάδες στελέχη της ΝΔ που έχουν αναλάβει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Τι έκαναν λάθος οι «μανδαρίνοι», όπως τους χαρακτηρίζει το Μαξίμου; Τίποτα περισσότερο από ότι έκανε ο Κ.Μητσοτάκης και η ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου: Έσπευσαν να κάνουν (ή λένε ότι έκαναν…) το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δημοσίως. Θέλοντας να στείλουν το κυβερνητικό μήνυμα σε όλους ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Και βέβαια ακολούθησε μια επικοινωνιακή «καταιγίδα». Το παράδειγμά τους έσπευσαν να το ακολουθήσουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και οι συγγενείς τους, δημοσιοποιώντας μάλιστα τις σχετικές φωτογραφίες. Συνολικά η λίστα που είχε βγει με την σφραγίδα του Μαξίμου, αφορούσε 126 κυβερνητικά στελέχη.

Όλα αυτά για να πείσουν ότι «τα εμβόλια είναι ασφαλή»! Πού είναι το πρόβλημα; Ο Κ.Μητσοτάκης, έδωσε «το καλό παράδειγμα» και οι άλλοι ακολούθησαν, αφού είχαν μπει στην κυβερνητική λίστα.

Κανείς δεν σκέφθηκε ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες που χρειάζονται περισσότερο το εμβόλιο από αυτούς (αν θεωρήσουμε πάντα ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο, της συγκεκριμένης κοινοπραξίας είναι ασφαλές) και ότι όσοι θέλουν να το κάνουν θα το κάνουν, χωρίς να χρειάζεται να τους πείσει κανείς.

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί έσπευσαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο! Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ. Και λογικό είναι.

Παντού «θα τους έπαιρναν με τις πέτρες» αν έσπευδαν να το κάνουν αυτοί «για να δώσουν το καλό παράδειγμα» υποτίθεται» και όχι να το κάνουν αυτοί που το έχουν πραγματική ανάγκη, όπως οι νοσηλευτές.

Έλα, όμως που ξεσηκώθηκε θύελλα, καθώς οι πολίτες που είναι φυλακισμένοι μέσα στα σπίτια τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι που τρέμουν να βγουν έξω από αυτά καθώς τους έχουν πείσει ότι «ο κορωνοϊός κολλάει και από τον αέρα», βλέπουν τους κυβερνητικούς να κάνουν «το εμβόλιο της σωτηρίας» και αυτοί να μην μπορούν να το κάνουν;

Τα social media, όπως ήταν λογικό, «ξεσάλωσαν» με τις φωτογραφίες ειδικά της συζύγου του Κ.Χατζηδάκη, η οποία βέβαια εργάζεται στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» και δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που της επέτρεψαν να κάνει.

Βγήκε λοιπόν χθες η αναπληρωματική κυβερνητική εκπρόσωπος Α.Πελώνη και δήλωσε ότι «Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα. Όμως μέχρι τώρα εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ σταματά ο εμβολιασμός τους. Οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης. Συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν: 5 πολιτειακοί παράγοντες, 1 εκπρόσωπος εκκλησίας, 42 κυβερνητικά στελέχη και 18 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί ήταν όλοι κι όλοι οι έκτακτοι εμβολιασμοί και εκεί τελείωσαν. Στο εξής όλοι ανεξαιρέτως θα εμβολιάζονται -θα εμβολιαζόμαστε- σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο».

Δηλαδή οι υπόλοιποι 60 που δεν θα εμβολιαστούν δεν ήταν σε «κρίσιμα πόστα»; Άρα απλά θα έκαναν ενβόλιο για να γλιτώσουν αυτοί και ας πεθάνουν οι άλλοι;

Η απάντηση ήταν χειρότερη από μια «μη-απάντηση»: Πρώτον παραδέχθηκε το κύμα οργής των πολιτών. Δεύτερον παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να εμβολιαστούν τα κυβερνητικά στελέχη. Τρίτον παραδέχθηκε ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος να βγουν οι κυβερνητικοί και να εμβολιαστούν!

Ακολούθησαν οι «σάλτσες» περί «οργής Μητσοτάκη», καθώς είναι παντελώς ανεξήγητο γιατί οργίστηκε αφού την λίστα των εμβολιασμών την κατήρτισε το υπουργείο Υγείας και εγκρίθηκε από το Μαξίμου και δεύτερον όλοι οι κυβερνητικοί και στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού δεν έκαναν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: Εμβολιάστηκαν και το διαφήμισαν!

«Η προσπάθεια ξέφυγε από την αναγκαία προβολή των απολύτως απαραίτητων ενσταντανέ» διαρρέουν πηγές του Μαξίμου σχετικά.

Δηλαδή, είχαν βάλει και μέτρο «αναγκαίας προβολής με τα απολύτως απαραίτητα ενσταντανέ»;

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν βέβαια, ομοβροντίες για το θέμα, αλλά το ζήτημα βρίσκεται αλλού: Στις λίγες -ελάχιστες- ποσότητες εμβολίων που εξασφαλίστηκαν.

Αν θεωρήσουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, τότε πώς επέτρεψαν η χώρα να παραλάβει τόσο μικρές ποσότητες (κάπου 90.000) μέχρι το τέλος Ιανουαρίου;

Αφέθηκαν στις ποσοστώσεις της ΕΕ και δεν αναζήτησαν από την ελεύθερη αγορά εμβόλια! Η ίδια η Γερμανία, παρήγγειλε εκτός των «ποσοστώσεων», εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer/ΒioNTech.

Αν δεν θεωρούν στην ελληνική κυβέρνηση ασφαλή τα εμβόλια, ας βγούν να το πουν.

Αν πάλι δεν έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν, εκτός των όσων μας δίνει η ΕΕ. γιατί δεν δημιουργούν ένα εθνικό ταμείο για την αγορά τους;

Και εν τέλει, ας ζητήσουν από τους Έλληνες πολίτες να πληρώσουν το εμβόλια που θα αγοράσουν εκτός ποσοστώσεων.

Αν όντως σώζουν και «απελευθερώνουν», όπως διαφημίζουν, θα τσιγκουνευθεί ο πολίτης 18 ευρώ; Τα ερωτήματα είναι πολλά και καυτά και θέλουν άμεσες απαντήσεις.

Οι οποίες απαντήσεις δεν θα έλθουν από τον επικείμενο ανασχηματισμό, φυσικά, καθώς το lockdown έχει αποτύχει παταγωδώς και οι προβλέψεις είναι για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης μέχρι τον Απρίλιο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.